Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди обичайната тактика за сплашване

...
Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди обичайната тактика за сплашване
Коментари Харесай

Издирваната от Кремъл Кая Калас: Няма да мълча, ще продължа да подкрепям Украйна

Министър-председателката на Естония Кая Калас осъди „ нормалната тактичност за заплашване " от страна на Русия, откакто Москва я разгласи за търсене наред с други европейски представители, съобщи Дарик с позоваване на Франс прес.

Мотивът на Кремъл за оповестяването за търсене са обвинявания против представители на балтийските страни и Полша във „ неприязън към Русия “.

" Действията на Руската федерация не са изненадващи, защото това е нормалната ѝ тактичност за заплашване ", акцентира Калас, като даде обещание да продължи да поддържа раздираната от война Украйна и да се бори против съветската агитация.

" Няма да мълча, ще продължа да поддържам уверено Украйна и ще се изричам в интерес на укрепването на европейската защита ", съобщи тя.

Балтийските страни, членки на Европейския съюз и НАТО, които са бдителни във връзка с военните упоритости на Кремъл, акцентират, че Съветският съюз ги е окупирал, до момента в който съгласно пропагандата на Кремъл руската войска е „ освободителка “ - Москва счита всеки различен метод за " подправяне на историята " и го третира като „ закононарушение “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР