Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис

...
Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис
Коментари Харесай

Енергийната свързаност е ключова за страните от региона, смята президентът на Сърбия

Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич се срещнаха във Варна през днешния ден. Към срещата се причисли и министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, който от през вчерашния ден е в България. Това е пети подред конгрес, който към този момент стана обичаен, сподели при започване на изявленията на участниците във форума министър председателят Бойко Борисов. Пътищата, природният газ, железопътните линии и стопанската система са най-важни за страните от нашия район , сподели президентът на Сърбия Александър Вучич.
 
Той благодари за гостоприемството на българския министър председател и за организацията на срещата. За Сърбия това са значими срещи , чест е и наличието на премиера на Израел, сподели Вучич.

„ Говорихме за енергийната съгласуваност, която е основна за страните от района, уточни той. Запознахме премиера Нетаняху с инфраструктурните планове и помолихме за помощ за Балканския маршрут на природен газ - това би било най-добре за нашите страни, както и страните от Средна Европа и Италия “, уточни Вучич.

„ Говорихме и за инфраструктурните планове и се надявам през декември на среща в Белград да конкретизираме нещата “, сподели той.
 
Благодарни сме за поддръжката за евроинтеграцията на Сърбия. Надявам се с вашата поддръжка да потвърдим, че можем да избегнем каквито и да било проблеми и произшествия и да запазим мира и сигурността “, уточни Вучич.-->
 
Сърбия и Израел имат обичайно положителни връзки и споделят обща орис и доста сложни моменти в историята, сподели Вучич. Убедени сме, че връзките ни могат да бъдат още по-добри, сподели той. Помолих Нетаняху за помощ в инфраструктурни планове и се надявам скоро да посети нашата стана. Вярвам и на нашите другари от София Букурещ и Атина, добави Александър Вучич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР