Министър-председател на Унгария вече в продължение почти на десет години,

...
Министър-председател на Унгария вече в продължение почти на десет години,
Коментари Харесай

„Феноменът Виктор Орбан”: една различна интерпретация

Министър-председател на Унгария към този момент в продължение съвсем на 10 години, преизбиран още веднъж и още веднъж от 2010 година насам, водачът на Унгарския цивилен съюз, прочут също под името Фидес, е мощ в Европейския съюз, чието въздействие не трябва да бъде подценявано.

Консервативният народен представител и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков разкрива своя подробен взор към политиката на Виктор Орбан в книгата си „ Феноменът Виктор Орбан”, изразявайки поддръжката си към позициите му по отношение на исляма, миграцията, раждаемостта в Европа, бъдещето на Европейския съюз и разделянето в Европейската национална партия.
Въпреки отрицателното мнение и рецензиите на многочислени политици и коментатори из цяла Европа по отношение на Виктор Орбан, прочут с антиимигрантската си изразителност, Георги Марков сервира един друг взор, изказвайки удивление към това, което Орбан дефинира като нелиберална християнска народна власт. Християнските полезности и характерната им интерпретация през годините на ръководство на Орбан са се трансформирали в централен дирек в идеологията на ръководството на Фидес в Унгария, изключително в съпротива на исляма, който министър-председателят вижда като възходяща опасност за консервативните устои на остаряла Европа.



Марков разпростира в елементи битката на Орбан против демократичната идеология, като се концентрира върху конституционните промени, препоръчани от него, битката му с комунизма, отхвърли му от неолибералната народна власт и политиките му за поощряване на раждаемостта. Внимание се обръща и на спора му със Сорос и опълчването му на европейски водачи като Ангела Меркел, Жан-Клод Юнкер, Еманюел Макрон. Възхищението си към министър-председателя Марков затвърждава и посредством сбирка цитати и крилати изречения през годините. Датата на излизане на книгата не е определена инцидентно. На 11 септември се навършват 30 години от отварянето на границите на Унгария, с което стартира рухването на Желязната завеса. Като водач на митингите през 1989 година Виктор Орбан взема ефективно присъединяване в тези процеси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР