Министър на здравеопазването Стойчо Кацаров каза пред журналисти, че се

...
Министър на здравеопазването Стойчо Кацаров каза пред журналисти, че се
Коментари Харесай

Кацаров: Не се налага локдаун, а въвеждане на зелен сертификат

Министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров сподели пред публицисти, че се плануват промени в здравната система.

" Спешната помощ се нуждае от промени и усъвършенствания, с цел да се работи по-добре и по-лесно хората там. Смятам, че персоналът се нуждае от по-добро заплащане ", сподели Стойчо Кацаров.

Д-р Кацаров разяснява и предложените различни спомагателни мерки от основния държавен здравен контрольор.

" Предложени са два типа ограничения – да се употребява зелен документ и се оферират спомагателни ограничавания, в случай че не се стъпва на зелен документ. Има и съответни ограничения за учебните заведения. Отчетите се парвят на база община, а не на база област, с цел да може повече учебни заведения да работят присъствено ", сподели още той.

" В понеделник съм свикал изключително съвещание и съм възложил да бъдат закупени 1 милион антигенни проби, които ще бъдат за сметка на страната. Тестването ще бъде осъществявано в някои от сертифицираните лаборатории, с цел да може да се издаде документ, това е т.н.  " зелен " документ ", сподели още той.

" Самият тест ще е безвъзмезден, но вземането на тестът ще се заплаща ", посочи Кацаров и добави, че документът ще важи " 48 часа след антигенен тест и 72 часа след PCR тест ".

Относно предложението неваксинираните хора да си заплащат лекуването, Кацаров сподели:  " ще бъде прегледано от специалистите на здравното министерство ".

" Засега цялостен локдаун не се постанова. Става дума за съответни оферти. " сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР