Министър Лиляна Павлова отчете днес дейността на страната ни по

...
Министър Лиляна Павлова отчете днес дейността на страната ни по
Коментари Харесай

Лиляна Павлова дойде на патерици в парламента след мистериозен инцидент и обяви, че...

Министър Лиляна Павлова регистрира през днешния ден активността на страната ни по време на европредседателството, както и свършеното от тройката, в която дружно с нас са Естония и Австрия.

Припомняме ви, че страната ни пое първото си европредседателство от Естония и го съобщи на Австрия. На 1 януари Австрия пък ще го съобщи на Румъния. Така в края на тази година ще бъде закрито и Министерството на европредседателството, ръководено от Лиляна Павлова.

" В рамките на Българското европредседателство приехме удвояването на бюджета за плана " Еразъм плюс ", съобщи тя, представена от Канал 3.

" Председателството би трябвало да сплотява и да води. В него няма място за правилото разделяй и владей. Откритият метод и положителното партньорство е най-хубавият метод за председателство ", разгласи Лиляна Павлова.

" Изключително значимо е това председателство да е налично и отворено към хората ", безапелационна бе тя.

" Румънското европредседателство, което ще стартира е доста значимо, тъй като през идващите месеци ще се приготвят изборите за европейски парламент ", подсети Павлова.

" Румънското председателство ще има четири посоки, които са извънредно значими за България - дебата за бъдещия бюджет и многогодишната финансова рамка, миграцията, дебата за цифрова Европа и Брекзит ", разкри тя.

„ Реално европредседателството на България коства 62 млн. лева Това е доста по-малко от плануваното, поради, че имаше повече събития и посетители в страната ни “, заяви министър Лиляна Павлова.

Министърът съобщи изрично, че не би трябвало европредседателството ни да се обвързва с Шенген и Еврозоната.

„ Безспорно се промени имиджът ни и доказахме, че Съединението прави силата. Надявам се, че това ще бъде и мотото за евроизборите, тъй като в този момент в действителност Европа би трябвало да бъде единна “, сподели още Павлова.

Днес Лиляна Павлова пристигна на брифинга с патерици. Тя не заяви повода, с цел да ги употребява, само че разясни, че след рехабилитацията, която й следва, най – евентуално ще се върне в Народното събрание. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР