Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус

...
Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус
Коментари Харесай

Министър Хинков участва в церемония по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив

Министър Хинков взе участие в гала по откриването на нов корпус в Медицинския университет в Пловдив. Комплексът съчетава всичко належащо за работата и образованието на близо 1200 души в едно от най-натоварените медицински посоки, каквото е публичното здраве.

Горчивият ни опит от последните години свидетелства какъв брой значимо е здравната система да разполага както с чудесно квалифициран кадрови запас в тази област, по този начин и с подобаваща инфраструктура, в отговор на провокациите в бранша.

Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. по време на откриването на новоизградения Учебен корпус на Медицинския университет в Пловдив.

На формалната гала участва и министърът на образованието и науката проф..

Министър Хинков изрази убеденост, че построяването на нов и новаторски комплекс, построен напълно от лични средства, ще способства за привличането на повече младежи към другите специалности, изучавани във Факултета по публично здраве.

„ Това, което най-вече ме радва е, че това ще ни приближи до общата ни цел – да подсигуряваме качествени здравни грижи и ефикасни медицински услуги за всички български жители “, добави той.

Министрите на образованието и опазването на здравето разгледаха Медицинския симулационен подготвителен център, който предходната седмица беше реакредитиран за още пет години от Американския лицей по хирургия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР