Министър Георги Гьоков се срещна с бивши министри на труда

...
Министър Георги Гьоков се срещна с бивши министри на труда
Коментари Харесай

8 социални министри се събраха при Георги Гьоков, заявиха единна позиция за вдигането на пенсиите

Министър Георги Гьоков се срещна с някогашни министри на труда и обществената политика, оповестиха от отрасловото ведомство.

„ При подготовката на съдружното съглашение за сформиране на държавното управление в обществената сфера бяха контрактувани краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения и цели. Постигнат бе и консенсус за нуждата от в допълнение разискване, анализиране и предоговаряне на редица политики. Вече осъществяваме част от договореностите, в това число и с плана на Бюджет 2022 година Всички процеси са транспарантни и открити за обществото “, сподели министър Гьоков при започване на срещата.

По думите му предстоят значими решения в областта на пенсионноосигурителната система и общественото подкрепяне, промени в политиката за хората с увреждания и протекция на детето, рационализация на дейностите в областта на заетостта и контрола на трудовото законодателство.

Участниците в срещата обмениха хрумвания за развиването на пенсионната система. Те бяха безапелационни, че не би трябвало да се позволява смесването ѝ със общественото подкрепяне и се сплотиха към мнението, че не е рационално в бъдеще минималната пенсия за стаж и възраст да се усилва изпреварващо.

Обсъдени бяха и опциите за повишение на успеваемостта на политиките за хората с увреждания. Поставен беше и въпросът за възобновяване на дебата за пазара на труда и регламентиране на новите форми на претовареност. Основна тематика в диалога беше и търсенето на благоприятни условия за потребление на запасите на пазара на труда в изискванията на демографска рецесия и недостиг на служащи с подобаваща подготовка.

Предложени бяха тласъци за работещи родители и за поощряване на дамите да се върнат по-бързо на работа след майчинство. Акцент беше и развиването на обществената стопанска система и дълготрайната грижа за възрастните и хората с увреждания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР