Министър Демерджиев връчи наградата Посланик на доброто на полицаи от

...
Министър Демерджиев връчи наградата Посланик на доброто на полицаи от
Коментари Харесай

Полицаи спасиха деца от пожар, наградиха ги

Министър Демерджиев връчи премията " Посланик на положителното " на служители на реда от Русе, осведоми пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Т
е са отличени за професионалната си и доблестна постъпка при сигнал за пожар в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания " Любов "

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност връчи премията " Посланик на положителното " на служителите на реда от Второ районно полицейско ръководство в Русе – Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев.

Полицаите идват първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания " Любов " и макар че не разполагат със специфична екипировка, стартират евакуация на децата и младежите до идването на сътрудниците им пожарникари.

Част от служителите на реда са обгазени, само че все пак всички остават на място, с цел да оказват помощ. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената буря нанася единствено материални вреди и няма потърпевши.

Министър Демерджиев беше безапелационен, че всеки ден изпитва горделивост от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има потребност от помощ. Ние сме хората, които обезпечават успокоение и сигурност, хора, които извършват предопределение ", съобщи той и добави: " Да застрашиш личния си живот и здраве, с цел да спасиш непознатия за мен е висша форма на положително. Поклон пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи ".



Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР