Минисериалът по Epic Drama остава верен на историческия период от

...
Минисериалът по Epic Drama остава верен на историческия период от
Коментари Харесай

Минисериалът Война на световете дебютира по Epic Drama преди Коледа

Минисериалът по Epic Drama остава правилен на историческия интервал от истинската творба и е първата ТВ екранизация, чието деяние се развива в Лондон
(продуцирана от ITV Studios и Mammoth Films за ВВС) ще дебютира по Epic Drama в Централна и източна Европа в две следващи вечери на 20 и 21 декември от 22:00 часа.
Минисериалът в две елементи по паметната творба на Хърбърт Уелс е акомодация от известния сценарист Питър Харнес, работил над " МакМафия ", " Инспектор Валандер " и " Доктор Кой ".
Новата ТВ екранизация остава вярна на историческия интервал от истинския текст и е първата версия, чието деяние се развива в Лондон, по времето на крал Едуард.
В звездния актьорски състав вземат участие Елинор Томлинсън ( " Полдарк " ), Рейф Спол ( " Джурасик свят: Падналото кралство " ), Робърт Карлайл (T2: Трейнспотинг) и Робърт Грейвс ( " Шерлок " ). Режисьор е отличеният с премия на Нюйоркския фестивал на интернационалните самостоятелни филми Крейг Вивейрос (And Then There Were None, Rillington Place).
Тази ТВ екранизация наблюдава Джордж (Рейф Спол) и неговата партньорка Ейми (Елинор Томлинсън) в опита им да заживеят дружно, в миг, когато огоромен астероид удря Хорсел Комън в Съри. Рупърт Грейвс е Фредерик, по-големият брат на Джордж, а Робърт Карлайл е в ролята на Огилви, астроном и академик.

След като голям астероид се разрушава в покрайнините на Лондон, жителите на планетата Земя се оказват свирепо атакувани от незнайна извънземна раса. Всред хаоса, Джордж напуща студената си брачна половинка с вяра да стартира нов живот с Ейми, без значение от неоправдателното отношение на близките.
Заедно с останалите хора на планетата, Джордж и Ейми се оказват в обстановка, в която би трябвало да се борят за оцеляването си против жесток зложелател, който не схващат, зложелател, решен да унищожи човечеството и да завладее планетата.
Динамичният трилър приковава към екрана със завладяващата атмосфера на научната фантастика, историческата драматизация и филмите на ужасите, вдъхвайки живот на едни от най-големите кошмари в литературата.
Режисьорът Крейг Вивейрос споделя: " Текстът на Хърбърт Уелс е бил приспособен неведнъж, само че постоянно в съвременно време и актуален (американски) фон. Това е първата акомодация, чието деяние се развива в Лондон по времето на крал Едуард ".
Сценаристът Питър Харнес прибавя: " Исках тази версия на „ Война на световете " да остане вярна с оригинала във връзка с тона и духа на книгата, само че в същото време да има модерно звучене, което да изненадва и даже да шокира: да бъде конфликт на сай-фай, историческа драма и хорър.
В творбата на Хърбър Уелс няма нищо уютно и предсказуемо и тъкмо това желаех да пресъздадем на екрана ".
Минисериалът " Война на световете " дебютира по Epic Drama в петък, 20 декември, и събота, 21 декември, от 22:00, с повтаряне в петък, 27 декември, от 22:00.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР