Минималните температури ще са между 3° и 12°, максималните температури

...
Минималните температури ще са между 3° и 12°, максималните температури
Коментари Харесай

Пореден, но последен ден с много слънчеви часове днес

Минималните температури ще са сред 3° и 12°, оптималните температури - сред 17° и 22°.

Ще доминира слънчево време. Преди обяд над източните региони и тук-там из високите котловини на Западна България ще има ниска облачност, в обособени региони с мъгли и ръмежи. След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, само че ще се задържи без дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, най-вече ниска и тук-там ще преръми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, на север от нос Калиакра краткотрайно до 4 бала.



В планините преди обяд ще доминира слънчево време, след което облачността от запад ще стартира да се усилва. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, най-вече югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 8°.





През нощта облачността на всички места ще се усили и до края на седмицата ще бъде най-вече облачно. Ще има и превалявания, по-често, на повече места и повече по количество в западната половина от страната, само че през почивните дни и в източните региони са вероятни обилни количества. Вятърът ще е най-често сдържан, от изток-североизток, в Северна България и източните региони краткотрайно ще е и мощен. Минималните температури ще се покачат, а оптималните ще се намалят.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР