Минималната тарифа трябва да гарантира сигурността, качеството и комфорта на

...
Минималната тарифа трябва да гарантира сигурността, качеството и комфорта на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Таксиметровите шофьори трябва да се обединят около разумни искания, за да постигнат успех

Минималната цена би трябвало да подсигурява сигурността, качеството и комфорта на таксиметровата услуга. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов след срещата с представители на разнообразни организации и съюзи в таксиметровия отрасъл.
Срещата се състоя по негова покана, откакто преди седмица на постоянното съвещание на Комисията по превоз и туризъм бяха неглижирани проблемите им и присъстващите представители на таксиметровите водачи не бяха изслушани. На срещата в залата на Българска социалистическа партия - София участваха националният представител Александър Паунов, който е член на Парламентарната комисия по превоз, както и специалистите Петър Мутафчиев, някогашен министър на превоза, и Християн Кръстев.

Според Паргов би трябвало да стартира явен и съответен диалог сред Сдружението на общините и таксиметровия отрасъл. В резултат да бъдат дефинирани съответни оферти, които да бъдат отнесени към държавното управление и Народното събрание.

" Таксиметровите водачи показаха доста проблеми, решенията на някои от тях са концептуални, разяснява Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС. - В последна сметка те се сплотиха към 4 основни въпроса. Предупредих ги, че би трябвало да бъдат единни в настояванията си, тъй като единствено тогава ще могат да ги отстояват и да реализират резултат ".

Основният въпрос, който таксиметровите водачи сложиха, е обвързван с регламентиране на минималния предел на транспортните цени. " Разбрах, че браншовите организации приготвят декларация, която ще показват на вниманието на Столична община. В нея те ще обосноват настояването си за тази минимална цена на километър и ще застанат твърдо зад нея, добави Калоян Паргов. - Второто искане, към което се сплотиха, е да получат позволение да употребяват бус лентите, когато возят клиенти. Третият проблем е някогашен - този със стоянките. В " синята " и " зелена зона " Столична община не дава места за стоянки на такситата. Разбрах, че таксиметровите водачи са имали среща с ЦГМ и представители на ГЕРБ от Комисията по превоз и туризъм, което за мен беше изненада, и даже са получили заричане за разрешаване на този проблем. Предложението на таксиметровите водачи е 2% от местата в " синя зона ", 4% от тези в " зелена " да бъдат заделени за стоянки на такситата. На мен това предложение ми звучи рационално, само че ще го обсъдим с нашите специалисти ".

Председателят на групата на Българска социалистическа партия в СОС се изненада от едно от предложенията на таксиметровите водачи, обвързвано с желанието им за прибавяне на изискване за наложителна уседналост от 5 години в София при приемане на позволение за каране на такси.

" Ако това предложение беше излязло от мен, несъмнено щяха да ме обвинят, че желая да прекроя сектора, разяснява Калоян Паргов. - Те желаеха да има по-строги условия към искащите да карат такси. Освен уседналостта от 5 години, с цел да може добре да познаваш огромен град като София, желаят категоризация на колите, употребявани за таксита. Като цяло, проблемите са доста, огромна част от тях са концептуални и са свързани с цялостното развиване на сектора. Предстои доста работа, с цел да бъдат решени "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР