Минималната пенсия за стаж и възраст от днес - Международния

...
Минималната пенсия за стаж и възраст от днес - Международния
Коментари Харесай

Минималната пенсия стана 200 лв. в Международния ден на възрастните хора

Минималната пенсия за стаж и възраст от през днешния ден - Международния ден на възрастните хора, става 200лв. Така близо 820 хиляди пенсионери ще получават всеки месец с по 20 лева повече. Това е второ нарастване за годината. Последното беше през юли, когато от 161 лева пенсията за застрахователен стаж и възраст стана 180 лв..

Минимална пенсия за застрахователен стаж и възраст взимат близо 40% от пенсионерите в България. След нарастването те ще получават по още 20 лева на месец, което приблизително се равнява на две домашни баници.
Снежина Апостолова: Една баница излиза към 10 лева, с масло, с корите, сиренето, печенето. Христо Христов: Купувам от топлите точки, от топла витрина. На промоция, примерно пилешки работи.
Предвижда се идната година минималната пенсия да се усили с още 3,8%. От общественото министерство работят и за увеличение на обезпечения най-малък приход от 65 на 75 лева

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Говорим за нарастване от порядъка на 80 млн. като ще бъдат търсени и запаси по други стратегии в министерството, с цел да се финансират ограниченията, за които приказваме.
Тези ограничения обаче не удовлетворяват пенсионерите. Те упорстват да има нарастване на всички пенсии, освен на минималните.

акад. Ганчо Попов, ректор Национален български университет „ Трета възраст “: Пенсиите би трябвало да бъдат в естествен размер към 400 лева, което е безспорен най-малко.
По случай Международния ден на възрастните хора Националния застрахователен институт провежда съвещания за пенсионери. В Благоевград от ден на ден хора, работили в Гърция, се интересуват по какъв начин могат да получават пенсия.
Каролина Георгиева - Национален осигурителен институт Благоевград: Имаме заявки от преди 2-3 години, само че това не зависи единствено от Национален осигурителен институт.
Правим всичко допустимо да уредим по-бързо документите.

За да покажат, че могат да са в помощ на страната, от Националния български университет „ Трета възраст “ ще основат Съвет на мъдреците. Специалисти от разнообразни области ще дават съвещания на младите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР