Минималната пенсия да бъде 467 лева от 1 юли, реши

...
Минималната пенсия да бъде 467 лева от 1 юли, реши
Коментари Харесай

Бюджетната комисия гласува 10% плюс 60 лв. увеличение на пенсиите, минималната става 467 лв. от 1 юли

Минималната пенсия да бъде 467 лв. от 1 юли, реши на второ четене парламентарната комисия по бюджет и финанси. Тя разисква измененията в бюджета на Държавното публично обезпечаване преди да бъдат дефинитивно гласувани в пленарната зала, съобщи БГНЕС.
Управляващите оферират 10% нарастване от 1 юли и включване на добавката от 60 лева в размера на пенсиите за трудова активност, в това число и бъдещите, както и ново преизчисление от 1 октомври. ГЕРБ предлага 15% и обособена добавка от 60 лева до края на годината. Движение за права и свободи предлага 14%, 120 лева добавка към пенсиите под линията на беднотия от 413 лева и 60 лева за останалите пенсии за трудова активност до края на годината.

След дълги диспути комисията одобри текста на вносителя - нарастване с 10% от 1 юли и включване на добавката от 60 лева в размера на пенсиите, както и преизчисление от 1 октомври. За това гласоподаваха 12 депутати, а 7 се въздържаха. Еднакъв брой депутати поддържаха предложенията на Движение за права и свободи и на ГЕРБ - 7, като при ГЕРБ имаше 6 въздържали се и 6 срещу, а при Движение за права и свободи - 7 срещу, 5 въздържали се.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР