Миниатюрните трайни насаждения, понякога наричани многогодишни джуджета, се определят не

...
Миниатюрните трайни насаждения, понякога наричани многогодишни джуджета, се определят не
Коментари Харесай

Храсти-джуджета подходящи за градината

Миниатюрните трайни насаждения, от време на време наричани многогодишни джуджета, се дефинират освен от късата си височина при зрялост, само че и от бавния им ритъм на напредък. Има доста типове многогодишни джуджета, с доста разнообразни цветове и форми. Тези растения не се лимитират единствено до коледни шубраци с формата на дърво и не са единствено за дребни градини.

Многогодишните джуджета са идеални за дребни дворове, тъй като са дребни първоначално и остават такива. Тъй като порастват постепенно, не се нуждаят от доста резитба. Те реагират добре на постоянно поливане, само че също по този начин понасят условия на суша, тъй че са идеално растение за развъждане, в случай че желаете да се насладите на градина, без да се постанова да полагате прекалено много старания за нея.
 5 растения, които не би трябвало да отглеждате в дома си, в случай че имате домакински любим 5 растения, които не би трябвало да отглеждате в дома си, в случай че имате домакински любим
Хората от дълго време са уверени, че живите растения основават домакински уют и усъвършенстват настроението. Свързвайки се с природата, всеки човек се...

Характеристики

Трайните насаждения от всевъзможен размер обезпечават целогодишен цвят и листата им не опадат като на широколистните растения. Сортовете джуджета на трайните насаждения показват огромно многообразие от цветове и текстури; те могат да бъдат засадени в земята или в контейнери. Многогодишните джуджета могат да бъдат подрязани и моделирани или може да им бъде разрешено да порастват безкрайно. Можете да планирате градина, цялостна с няколко разновидности многогодишни растения-джуджета, или просто да изберете една, която да добавите към градина с други дървесни сортове и цветя.

Съвети за развъждане

Най-добре е да засадите дребни трайни насаждения по време на техния интервал на покой, през зимата. Повечето порастват най-добре в добре дренирана почва, където има доста слънце. Ако имате горист двор, помислете за растения от бучиниш или тис, които са многогодишни сортове джуджета, които понасят сянка. Докато растението наподобява крепко и има добър цвят, не е належащо да се наторява. Ако решите да засадите вашето многогодишно джудже в саксия, уверете се, че има дупки на дъното за подобаващ дренаж. Не забравяйте, че растението в саксия ще се нуждае от повече вода, в сравнение с едно, засадено в земята: почвата в резервоар изсъхва по-бързо от градинската почва.
 Зимуване на балконски растения Зимуване на балконски растения
Балконни растения – напролет и лятото радват окото, те са сурогат на същинската градина. През есента, когато се появи пър...

Форми

Различните сортове многогодишни растения порастват по разнообразни способи. Някои са завършени като пирамиди или конуси; други порастват кръгли, като балони, или в каскадна форма с дълги клони, които падат и се люлеят от ветреца. Някои порастват покрай земята като покритие за пода; други порастват под формата на ниско, приклекнало растение, което наподобява на възглавница.

Видове

Някои известни типове многогодишни джуджета включват корейска кутия, която е лесна за развъждане и има лъскави листа; смърчова глаука, която е конусовидна и има меки, къси, фини иглички; туя и подправен кипарис, които са положителни като огради и имат комплицирана зеленина; и западните туи Hetz Midget и Little Giant Cedar, които порастват в атрактивна кръгла форма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР