Миниатюрните кучета са компромис за тези, които искат да имат

...
Миниатюрните кучета са компромис за тези, които искат да имат
Коментари Харесай

Миниатюрни породи кучета за малък апартамент

Миниатюрните кучета са компромис за тези, които желаят да имат домакински любим, само че размерът на дома и методът им на живот не разрешават да вземат по-голямо куче. В публикацията ще ви срещнем с няколко дребни породи кучета за апартамент.

Въпреки размерите си, дребните кучета са запазили най-хубавите качества на своите огромни братя: просветеност, храброст и незаинтересована обич към хората. Ето няколко подобаващи за дребен апартамент кучета.

Йоркширски териер

Първоначално тази порода е била отглеждана за хващане на гризачи, тъй че не би трябвало в допълнение да стартирате хамстери, плъхове и декоративни мишки вкъщи. Йоркито ще се държи разгорещено от такива съседи.

Има деен и самоуверен темперамент, като всички териери. Обича разходките, само че се усеща добре и вкъщи. Основната характерност е дълга и копринена " грива ", която би трябвало да бъде подстригана или сресана, в противоположен случай ще се заплита. Йоркитата нямат подкосъм, тъй че притежателите би трябвало да им обезпечават топли дрешки през зимата.

Руски той териер

Руски той териер е доста предан и занимателен сателит, дребният размер ви разрешава да вземете вашия домакински любим на всички места. Като всички дребни кучета те са доста прочувствени и чувствителни животни. Те се отличават с положително здраве и живеят до дълбока напреднала възраст (15-17 години).

Мопс

 Мопс Снимка: pixabay.com

Малкото куче мопс основава усещане за постоянно тъжно магаре Йори. Това се обуславя от особеностите на породата: гънки по муцуната, сплеснат нос и кръгли очи. Но все пак, те са занимателни животни, които обичат да бъдат в компанията на хора.

Те не се нуждаят от дълги разходки, само че в никакъв случай няма да откажат спокойна разходка до магазина и назад. Важно е да не прехранвате домашния любим и да не давате храна от човешката маса, защото те са склонни към затлъстяване.

Померан

Померанът е по-малка версия на кучето за впряг. Заради първокласната четина това куче наподобява на сладка пухкава топка. Най-популярен е аленият цвят, има също черно, кафяво и бяло.

Померанът обича да поддържа връзка с хора и да се разхожда навън в парк или на площадката. След като имате подобен сателит, можете да забравите за скуката вечно. Помераните постоянно се купуват за самотни и възрастни хора. Козината на домашния любим се нуждае от непрекъсната грижа: козината би трябвало да се разресва всекидневно, не се предлага да се подстригва.

Чихуахуа

Тази дребна порода е отгледана в антични времена в Мексико. Местните ги почитали като провидение. Следователно чихуахуа са изпълнени със самочувствие.

Не обичат жестоко отношение към себе си, ревностни са и отмъстителни. Ако притежателят спре да обръща внимание, те ще станат ядосани и мрънкащи. За благополучие представителите на тази порода са непретенциозни в храната и не се нуждаят от специфични грижи.

Дакел

 Дакела

Заешките дакели - тази дребна версия на нормалния дакел, тежат не повече от 3, 5 кг. Породата е подобаваща за тези, които обичат дейните разходки и не са заети с работа.

Дакелите в кученце се отличават с своеволен и разтревожен темперамент, с течение на годините стават по-спокойни. Те не понасят самотата и се отегчават, когато притежателят не е вкъщи.

Този тип дакел е отгледан за лов на зайци и други гризачи, тъй че на разходка може да преследва мишка и да се изгуби. Заешките дакели се схващат добре с всички членове на фамилията, те са доста издръжливи и смели животни.

Джак Ръсел Териер

Подобно на дакела, джак ръсел териерът е отличен ловджия, който се нуждае от дейна разходка. Ако ходенето не е задоволително, той ще стартира да изпуска пара върху домашните мебели. Те се поддават добре на образование, схващат се добре с деца и са непретенциозни в грижите.

Основното преимущество на джак ръсел териера е, че съвсем не мирише и процесът на линеене остава неусетен от притежателя. Те не понасят самотата и са подготвени да следват притежателя на всички места.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР