Мини питки с кашкавал и пармезан се приготвят много лесно.

...
Мини питки с кашкавал и пармезан се приготвят много лесно.
Коментари Харесай

Мини питки с пармезан

Мини питки с кашкавал и пармезан се подготвят доста елементарно. Сварете за малко брашното в примес от вода и масло, след което прибавете едно по едно яйцата. Настърганият кашкавал и нарязан магданоз придават на продукта необикновен и неудържим усет.

Също по този начин е значимо да запомните, че вратата на фурната не би трябвало да се отваря по време на печене. Тези печива са доста вкусни за ядене по този начин, само че защото са кухи в средата, можете да ги напълните с разнообразни салати.

Необходими съставки:

150 мл вода70 г масло1 щипка сол1 щипка черен пипер3 яйца110 г универсално брашно25 г настърган пармезан50 г настърган кашкавал/моцарела (по-малко от 1 чаша)1 шепа ситно нарязан свеж магданоз

Приготвяне:

Сложете 70 г нарязано на по-малки кубчета масло в тенджера на междинен огън. Разтопете го посредством безредие. Когато се разтопи и загрее изцяло, прибавете вода (150 мл) и подправете с малко сол и черен пипер на прахуляк.

Разбъркайте добре, с цел да се изравнят съставките и щом течността се загрее и заври още веднъж, прибавете брашното и разбъркайте пламенно с лъжица. Бъркайте непрестанно, до момента в който брашното се поеме изцяло и се получи тесто, което се отделя от стените на съда.

Прехвърлете тестото в друга подобаваща купа на тъничък пласт, с цел да изстине по-бързо. Разбъркайте един път или два пъти и тестото ще изстине единствено за три минути.

След това започнете да добавяте трите яйца едно по едно. Първо прибавете едно яйце и по-късно разбийте с миксера, до момента в който се смеси изцяло в тестото. След това прибавете второто и продължете да разбивате, по-късно прибавете и последното яйце.

Разбърква се до момента в който се получи фина, гладка и хомогенна примес. Тестото може да се меси на ръка, само че с миксер става доста по-бързо и елементарно. Добавете ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.

Разбъркайте, с цел да се изравнят съставките. С формичка за сладолед вземайте от сместа и подредете топчетата в застлана с хартия за печене тава. Можете да извършите питките по-малки или по-големи, само че да ги наредите на разстояние, тъй като по време на печенето ще набъбнат малко.

 Мини питки с кашкавал и пармезан: Вкусно прелъщение

Вижте още: Американски палачинки

Върху всяко топче се поръсва малко настърган пармезан, след което се пече в авансово загрята фурна на 190 градуса за към 25 минути.

 Мини питки с кашкавал и пармезан: Вкусно прелъщение

Не отваряйте вратата на фурната през първите 15-20 минути.

Насладете се на вкусните мини питки с кашкавал!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР