Мини еклери за всички, които хич не се притесняват да

...
Мини еклери за всички, които хич не се притесняват да
Коментари Харесай

Мини еклери с ванилов крем

Мини еклери за всички, които никак не се тормозят да се изфукат, че могат да изядат цяла дуцина

Необходими Продукти

● брашно - 1 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● сол - 1/2 ч.л.
● ванилия - 1 ампула
● яйца - 4 бр.

Крем


● прясно мляко - 1 л
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 3/4 ч.ч.
● ванилия - 2 бр.
● яйца - 4 бр.

Начин на подготвяне

Водата, олиото, солта и ванилията се поставят в тенджера на котлона. Щом сместа заври се прибавя едновременно брашното и се бърка пламенно с дървена лъжица, до момента в който се образува топка тесто.

Готовото тесто се смъква от котлона, трансферира в купа и се оставя да се поохлади преди да се прибавят яйцата към него, само че би трябвало да бъде към момента топло.

Яйцата се прибавят едно по-едно към свареното тесто, като след всяко прибавяне тестото се разбърква хубаво до момента в който яйцето се поеме и сместа стане еднородна. Продължава се с прибавянето на яйцата, до момента в който тестото стане безпрепятствено и лъскаво, не е твърдо, нито се разтича.

С помощта на супена лъжица или пулверизатор върху тава, застлана с хартия, се оформят дребни кръгли еклерчета, като с влажен пръст се заглажда връхчето.

Пекат се в авансово загрята фурна на 180-200 градуса /зависи от фурната/ за към 30-35 мин. до момента в който добият златист тен. Оставят се 10 минути след изпичане вътре във фурната, с цел да не спихнат.

Щом изстинат се пълнят с ваниловия крем, който се подготвя по следния метод: 700 мл от млякото се поставя в тенджера на котлона да заври. Останалите 300 мл мляко, яйцата, захарта, ванилията и брашното се разрушават. Добавят се към врящото мляко, като котлонът се понижава на междинна температура /при мен 5-та от 10 степени/ и се вари до втвърдяване. Сваля се от котлона, като по избор може да се добави малко краве масло /1-2 с.л./.

Готовите еклери се пълнят с крема благодарение на пулверизатор и се подреждат в поднос. Може да се залеят с разтопен шоколад, разбъркан с краве масло /на 100 г шоколад към 20 г масло/.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР