Миналата седмица, хакери са ударили японската борса за криптовалути Zaif.

...
Миналата седмица, хакери са ударили японската борса за криптовалути Zaif.
Коментари Харесай

Хакери ужилиха с 59 млн. долара японска борса за криптовалути

Миналата седмица, хакери са блъснали японската борса за криптовалути Zaif. Откраднатото при удара се пресмята на към 59 млн. $, твърди изказване, оповестено от притежателите на борсата в четвъртък. Според Cointelegraph от Tech Bureau Corp. са оповестили, че пробивът се е случил на 14 септември. Компанията обаче е разкрила признаци, че нещо не е наред, на 17 септември, а чак ден по-късно е станало ясно, че това е хакерска офанзива. В разследване на акцията борсата в изгубила 5 966 биткойна при сегашни стойности от малко по-малко от 6 000 $, както и към момента неизяснени количества биткойн кеш и монакойн.



От Tech Bureau също по този начин разясняват, че ще продадат по-голямата част от акциите си на друга японска корпорация за финансови услуги, като продажбата би трябвало да обезпечи над 40 милиона $. Те ще бъдат употребявани за покриване на откраднатите от клиентите средства.

Този вид търговия е сходна на тази на фондовата борса или на обмена на стандартни пари, като се изключи това, че потребителите търсят децентрализирани цифрови валути. Те са по този начин конструирани, че могат да бъдат манипулирани доста мъчно. Самите тържища обаче към момента са изложени на многочислени опасности.

През 2014 година, една от най-големите тържища за криптовалути в света - Mt. Gox – също основана в Япония, разгласи банкрут, откакто загуби 473 милиона $ в резултат на хакерска офанзива.

Малко откакто биткойн доближи своя връх през декември 2017 година, японската борса Coincheck заяви, че е изгубила 500 милиона в разнообразни криптовалути, още веднъж поради хакери. Тази загуба бе оценена на повече от 400 милиона $.

" Борсите за продан на криптовалути са ставали жертва на най-малко пет огромни офанзиви единствено за тази година. Това е и една от аргументите, заради които професионалните финансови мениджъри странят от този пазар, даже в моменти, в които се появят повече инвеститори”, разясняват от реномираното издание Fortune.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР