Миналата седмица Alfa Romeo представи официално първия си електрически автомобил

...
Миналата седмица Alfa Romeo представи официално първия си електрически автомобил
Коментари Харесай

Junior замени Milano - защо Alfa Romeo смени името на модела след спор с италианското правителство

Миналата седмица Alfa Romeo показа публично първия си електромобил Milano. Притежаваният от Stellantis италиански авто производител залага доста на модела и е избрал неслучайно това име за него.
 Защо Alfa Romeo Milano понася рецензии в Италия
Какъв е казусът на италианците с Alfa Romeo Milano

В Италия не са удовлетворени от...

Тогава от Alfa Romeo обявиха, че всичко за марката е почнало точно в Милано, където компанията е учредена през 1910 година Но малко по-късно италианското държавно управление в лицето на министъра на индустрията Адолфо Урсо изрази бурното си противоречие с това новият модел на марката да се споделя Milano (подробности в публикацията по-горе).

Причината бе, че Alfa Romeo Milano няма да се създава в Италия, а в Полша и е неразрешено от закона да подвежда, че автомобилът е италиански. От Alfa Romeo и Stellantis не виждат нищо неприятно в това, тъй като с този ход са създали по този начин, че електрическият автомобил да коства по-малко.
 Снимка 661286

Напрежението сред двете страни обаче продължава да пораства, което принуди Alfa Romeo да преименува Milano няма и седмица след формалното му показване. " Въпреки че Alfa Romeo има вяра, че името дава отговор на всички законови условия и че има проблеми, доста по-важни от името на нов автомобил, Alfa Romeo реши да го промени от Milano на Junior в духа на поощряване на взаимното съгласие ", се споделя в публично известие от марката.

И така Alfa Romeo Milano към този момент ще се казва Alfa Romeo Junior , макар че от компанията не са съгласни с доводите на италианското държавно управление. Те показват, че са избрали името Milano откакто са се допитали до хората и своите клиенти, което са правили и преди в историята си.
 Снимка 661285

Потвърждение за възходящото напрежение между Alfa Romeo/Stellantis и италианското държавно управление е и фактът, че в известието за смяната на името от компанията благодарят на управляващите за безплатната реклама, която този спор е направила на първия им електромобил.

Изпълнителният шеф на Alfa Romeo - Жан-Фелипе Импарато споделя, че за тях не е било проблем да сменят името, въпреки че не са били принудени да го вършат, а " тъй като желаеме да запазим позитивната страст, която нашите артикули постоянно са генерирали и да избегнем всевъзможен тип разногласия ".
 Добре пристигнал, Alfa Romeo Milano - първият напълно електромобил на италианците
Milano - първият електромобил на Alfa Romeo

Първият напълно електромобил на италианците

Всъщност това няма да е първата кола на Alfa Romeo, която се казва Junior, тъй като през далечната 1966 година те пуснаха в продажба GT 1300 Junior, като естествено продължение на тогавашната Giulia.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР