Миналата нощ на Западния бряг на река Йордан също беше

...
Миналата нощ на Западния бряг на река Йордан също беше
Коментари Харесай

Сблъсъци на Западния бряг: Четирима палестинци са убити

Миналата нощ на Западния бряг на река Йордан също беше съпроводена с кървави конфликти сред палестинци и израелските сили за сигурност . Според медицинските служби на Палестинската администрация четирима локални поданици са били убити по време на конфликтите : трима в Дженин и един човек в Тулкарем, оповестява Би Би Си.

Според Times of Israel израелската полиция в цивилно облекло е пристигнала в Дженин късно нощес, с цел да арестува Ата Абу Румайла, секретар на районния комитет на партията " Фатах " на президента Махмуд Абас. Според източници от армията задържането е минало без произшествия. 63-годишният Румайла е арестуван дружно със сина му.

Израелските управляващи считат, че Абу Румайла е спонсорирал терористични действия , оказвал е поддръжка на търсени лица и терористи и е изиграл забележителна роля за ескалацията на обстановката в района. Синът му е обвинен, че е член на локална терористична група.

Малко по-късно израелските военни влязоха в Дженин за да унищожат терористичната инфраструктура, се споделя в изказване на израелските отбранителни сили. Войниците откриха и обезвредиха взривни устройства, сложени по пътищата, а също по този начин унищожиха под земята тунел, употребен от екстремистите.

По време на тази интервенция е имало конфликти с палестински екстремисти , споделиха от израелската войска. По време на размяната на огън с тях военните нанесоха и удар с дрон по централизация на бойци.

След нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, на Западния бряг има постоянни конфликти сред палестинците и израелските сили за сигурност, провеждащи. Според израелските управляващи през това време са задържани повече от 1000 палестинци, от които към 700 са били директно свързани с групировката " Хамас " .
 Може ли Западният бряг да стане трети фронт на войната против Израел?
Може ли Западният бряг да стане трети фронт на войната против Израел?

Напрежението в палестинската територия ескалира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР