Миналата година, виртуозният пианист Питър Бенс изнесе емоционален концерт пред

...
Миналата година, виртуозният пианист Питър Бенс изнесе емоционален концерт пред
Коментари Харесай

Питър Бенс с концерти в София и Варна

Миналата година, виртуозният пианист Питър Бенс изнесе прочувствен концерт пред публиката в препълнената зала „ България “. Тази година той ще се срещне още веднъж с българските си фенове – този път чрез две свои изяви.
Първата от тях, на 13 ноември, е част от програмата на Новогодишен Музикален фестивал на НДК и се провежда от Loud Concerts. Два дни по-късно, на 15 ноември, пианистът ще изнесе за пръв път концерт в морската ни столица. Изявата във Фестивален комплекс във Варна се провежда от First Class Show.
Почитателите на Питър Бенс ще имат щастието да се насладят на кросоувър пътешествията му сред класиката и поп музиката, с помощта на които той към този момент има над 250 милиона онлайн гледания.
Билетите за концертите влизат в продажба от 8 април, понеделник.
Цените на билетите в зала 1 на НДК стартират от 40 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и сътрудниците им в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис.
Всеки почитател може да употребява и опцията на Eventim Print at Home, която дава опция да се отпечатва закупеният електронен билет у дома.
Цените на билетите за концерта във Варна са от 40 лева до 80 лева и се оферират на касите на Фестивален комплекс и Театър „ Българан “, както и онлайн на www.fccvarna.bg. От месец юни билети ще се продават и на касата на Летен спектакъл – Варна.
Феноменалният Питър Бенс стартира да свири на пиано на невръстната 2 годишна възраст, на 7 написа първата си комбинация, а на 11 основава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен. След класическото обучение в академия „ Ференц Лист “ в Будапеща, Унгария, музикантът се реалокира в Съединени американски щати, където приключва пиано и композиране на кино музика в влиятелния музикален лицей Бъркли в Бостън. Питър от дребен се увлича и от рок и поп музиката и изключително ентусиазъм за него съставлява творчеството на Майкъл Джексън. Харесва също по този начин и страхотната кино музика. За благополучие, до момента в който учи в музикалният лицей Бъркли в Бостън, той се среща с Джон Уилямс, един от кумирите му в света на музиката и създател на саундтрака към кино лентата Star Wars! Това го подтиква да стартира да прави импровизации на известни части и през 2015 година пуска първото си видео в нета, което го трансформира в същинска сензация.
И по този начин: тази година най-бързият пианист в света, съгласно Книгата на върховете Гинес, ще посети страната ни и българската аудитория ще има удоволствието да се наслаждения на осъществяванията му. Концертите на 13 ноември в зала 1 на НДК в София и на 15 ноември във Фестивален комплекс във Варна са с начало 20 часа!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР