Миналата година страната, в която има множество улични банди, отчита

...
Миналата година страната, в която има множество улични банди, отчита
Коментари Харесай

Парламентът на Ел Салвадор одобри въвеждането на извънредно положение след 62 убийства за ден

Миналата година страната, в която има голям брой улични банди, регистрира 1 140 убийства, което беше 30-седмичен най-малко.

Парламентът на Ел Салвадор утвърди въвеждането на изключително състояние, откакто в страната единствено за ден бяха осъществени десетки убийства, свързани с улични банди.

От полицията оповестиха, че в събота е имало 62 убийства, като това е най-смъртоносният 24-часов интервал в страната от края на гражданската война през 1992 година

Нови закони лимитират правото за събиране на хора, разрешават арестите без заповед и следенето на връзките, осведоми BBC и profit.bg.

Миналата година страната, в която има голям брой улични банди, регистрира 1 140 убийства, което беше 30-седмичен най-малко.

Въпреки това цифрата се равнява на 18 смъртни случая на 100 000 поданици. През ноември, когато още веднъж имаше връх на насилието, 40 души бяха убити в границите на три дни.

Часове преди депутатите да гласоподават новите законодателни промени, които ще останат в действие за интервал от 30 дни, от локалната полиция оповестиха, че четирима водачи на уличната тайфа Мара Салватруча (MS-13) са били задържани поради убийствата.

Президентът Найиб Букеле, който беше определен през 2019 година с обещанията за битка с проведената престъпност и възстановяване на сигурността, съобщи: " Имаме нов скок на убийствата - нещо, което се борихме толкоз интензивно да понижим. И до момента в който се борим с нарушители по улиците, би трябвало да открием кой финансира това. "

Властите в страната настояват, че MS-13 и Barrio-18, дружно с други улични банди, наброяват към 70 000 членове и са виновни за убийства, изнудвания и трафик на опиати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР