Миналата година Григор Димитров имаше контузия в рамото, заради която

...
Миналата година Григор Димитров имаше контузия в рамото, заради която
Коментари Харесай

Григор променил сервиса си заради болките в рамото

Миналата година Григор Димитров имаше травма в рамото, поради която пропусна шампионати. При връщането си в София призна, че болката му е създавала проблем даже и когато е вдигал чаша. Въпреки това за първи път в кариерата си победи Роджър Федерер, стигна полуфинал на US Open и от 78-и в ранглистата приключи сезона в топ 20.

Травмата обаче го е принудила да промени изпълението си на сервис и това бе видяно по време на тренировката с лидера в ранглистата Новак Джокович в Белград. За разлика от преди Димитров съкратил придвижването на ръката си и към този момент не изнася ракетата зад себе си, преди да замахне и да удари топката.

Dimitrov (in practice today vs Djokovic) with a tweaked service motion:

Left: 2019

Right: Today

New motion is an abbreviated preparation, straight into trophy position, racquet straight out to 90 degrees to body, doesn't drop down behind him as it did last year. pic.twitter.com/HNQkqE8tXG
— Matthew Willis (@MattRacquet) June 10, 2020 Григор ще играе на следващия ден и в неделя на демонстративния Adria Tour, проведен от Джокович. Мачовете ще бъдат на комплекса на сърбина Novak center, само че тези дни в сръбската столица постоянно вали. Жребият за предварителните групи е на следващия ден.

Димитров е удостоверил присъединяване и на втория шампионат от Adria Tour в Задар (Хърватия). Официални надпревари няма да има най-малко до 31 юли. Джокович загатна, че даже и при обновяване на сезона няма да пътува за US Open поради ограниченията за сигурност, наложени от пандемията от ковид. Ноле не е склонен да играе в Ню Йорк без наличието на целия си екип.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР