Миналата година беше най-горещата в историята с екстремни метеорологични явления

...
Миналата година беше най-горещата в историята с екстремни метеорологични явления
Коментари Харесай

Застрахователните фирми трябва да избягват източноафриканския петролопровод

Миналата година беше най-горещата в историята с рискови метеорологични феномени в доста краища на света. Това беше и годината, в която страните реализираха удивително съглашение на Конференцията на Организация на обединените нации за климата (COP28) да стартират „ преход от изкопаеми горива “.

Ако държавните управления би трябвало да съблюдават това съглашение и да предотвратят световен климатичен колапс, не може да има ново разширение на производството на въглища, петрол и газ. Това включва източноафриканския петролопровод за недопечен нефт (EACOP), един от най-големите и спорни планове за изкопаеми горива, които се създават сега.

Финансирането за EACOP към момента не е обезпечено, само че в случай че бъде обезпечено и планът се придвижи напред, водопровод с дължина 1443 км (897 мили) ще се простира от петролните полета в западна Уганда до пристанището Танга в източна Танзания.

Завършването на плана освен ще способства за увеличение на излъчванията на парникови газове, които подхранват изменението на кл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР