Миналата година 4-годишната Белослава играе на детската площадка в Русе,

...
Миналата година 4-годишната Белослава играе на детската площадка в Русе,
Коментари Харесай

Чудото се случи: След 12 минути клинична смърт дете е живо и се възстановява

Миналата година 4-годишната Белослава играе на детската площадка в Русе, както всяко обикновено и витално дете. В идващия момент се строполява на земята без да се движи и без да диша. Получава по този начин наречения " сърдечен арест ". Линейката идва 3 минути след подадения сигнал и детето незабавно е превозено до болничното заведение. Лекарските екипи я реанимират незабавно и дружно се включват в битката да избавят Бела. Интубирана е още на входа на болничното заведение (поставена е на командно дишане), възвърната е естествената сърдечна активност.

Още в първия комфортен миг Бела е превозена в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов "  в София. Същата нощ детето подвига температура и е преместено в шокова зала. След изработен тест, е открито съществуването на Ковид зараза, която все още се счита за причинителя на всичко това, тъй като е засегнала 50% от белия дроб и сърцето.

27 дни по-късно детето е екстубирано и диша независимо. Но отсам стартират тъгите за дребната Бела и нейното семейство. В разследване на неналичието на О2, по време на сърдечния арест, момиченцето получава мозъчен оток, който е открит след нуклеарно магнитен резонанс. Направена е интервенция за слагане на шънт (клапа, която да води течността), с цел да се понижи компресията върху мозъка на детето.

Подобрение няма, лечебните заведения в България са безпомощни. Дарителска акция незабавно събира средства, благодарение на които Бела отпътува за лекуване в Турция - и там чудото се случва!

След третата трансплантация на стволови кафези, дълъг интервал на възобновяване, множеството прегледи и проучвания демонстрират чудесни резултати. Сърцето, белите дробове и бъбреците са изцяло възобновени.

" Борим се с всички вероятни средства Бела да преодолее следствията за централната нервна система от тези 12 минути клинична гибел. Предстоят възстановителни лечения в два профилирани центъра, също така Бела прави всекидневно процедури в хипербарна камера, laser light therapy и доста други ", споделят родителите ѝ, които половин година към този момент са в Турция и са неразделно до детето си.

Миналата година по това време Бела е била в интензивно поделение с отказващи органи, през днешния ден (въпреки тежката 4-часова интервенция, през която мина преди 2 месеца) лекарите още веднъж я изправят и тя стъпва на крачета, като съумява да се задържи със относително малко поддръжка от терапевтите. Освен това Бела е доста прочувствена и стартира да се храни.

Тя към този момент обори всички лекарски прогнози и има действителни шансове за възобновяване, допълват нейните близки, които не стопират да споделят чудото на своето дете и които не стопират да благодарят на всички, съпричастни към подобряване състоянието на дребната Бела.

" Бъдете здрави и благословени, Земни Ангели! ", пожелават на всички нейните родители.

До момента към турските лечебни заведения са заплатени над 150 000 евро, всички средства от дарителската сметка се употребяват за покриване на разноските по лекуването.

Ето банковата сметка, която събира средства за дребната Бела, предоставена от родителите ѝ:

ДОБРОТО НЯМА РАЗМЕР - Търговско отделение ПРИЛЯГА НА ВСЕКИ

Благодарим ви,сърцати Българи

Това е сметката,по която всеки може да помогне на мъничката Бела!

Дарителска сметка:

IBAN: BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова

https://www.paypal.com/paypalme/BBorislawow
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР