Минаха само 10 дни от началото на тази нова година,

...
Минаха само 10 дни от началото на тази нова година,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще искаме актуализация на бюджета по отношение на доходите на хората

Минаха единствено 10 дни от началото на тази нова година, само че те демонстрираха неустойчивост, неустановеност, растяща беднотия, корупция и несръчност на ръководството.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изказване от името на партията от трибуната на Народното събрание.

Растящата беднотия през тези дни се прояви, тъй като стопански голословното нарастване на ток и вода на практика изправи хиляди семйества пред невъзможността да оцелеят през зимата. Българи се отхвърлят от топлата вода като услуга през 21 век. Фирми стартират да банкрутират поради цената на промишления ток.

Докато хилядите български фамилии получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 компании получиха голям коледен подарък - над 1 милиард лв. за строителство на автомагистрали. Тези пари се раздадоха отвън закона без публични поръчки, сподели Нинова.

По какви критерии ги избрахте, уважаеми ръководещи, попита водачът на Българска социалистическа партия.

По думите на Нинова време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. Тя уточни че 1 милиар и 350 милиона лева за пътно строителна техника за получили Хидрострой, Трейсгруп, Пътстрой 92, Главболгарстрой. Вярно ли е, че към този момент има преведени задатъци на тези компании, уточни Нинова.

Според нея ослепителен образец за несръчност е прекосяването към електронни винетки.

Светът и Европа към този момент разполагат с изкуствен интелект, държавното управление на Бойко Борисов не може да вкара електронни винетки, сподели Нинова.

Настояваме КЕВР да влезе в ролята си на същински регулатор, добави Нинова. Ще желаеме актуализация на бюджета във връзка с приходите на хората, сподели Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР