Мина първото обследване на опожарения блок в благоевградския квартал „Струмско“,

...
Мина първото обследване на опожарения блок в благоевградския квартал „Струмско“,
Коментари Харесай

Около 130 000 лв. са нужни за ремонт на опожарения блок в Благоевград


Мина първото проучване на опожарения блок в благоевградския квартал „ Струмско “, в който на 10 декември от пламъците починаха трима души.

Около 130 000 лева са нужни за ремонт на общите елементи. Две фамилии на осмия етаж, тъкмо над пожара, не могат да се върнат по домовете си.

Димитър сподели, че е удовлетворен от огледа, защото е излязло, че бетонът има якостта, която е нужна, с цел да бъде населявана постройката. Докато не мине всичко, той ще остане да живее в жилището на брат си.

Костадин съобщи, че другар му е дал гарсониера и живее там. Може да остане колкото се постанова, само че се надява на обществено жилище от общината.

Инженер Любомир Треновски, шеф на Дирекция „ Инвестиционна активност и строителство “ в община Благоевград заяви пред bTV, че е било направено градивно техническо проучване на блока от специалисти от София.

Първият оглед е посочил приемливи резултати откъм опазване на общата носеща дарба на постройката. Сега би трябвало да се намерения откъм експлоатационната склонност, добави той.

По думите на специалиста няма притеснителни неща във връзка с държанието на постройката за понасяне на отвесни товари и на сеизмично влияние.

„ Обследването беше задоволително обширно, защото беше направено безразрушително изпитване с така наречен шмид хамър апарат, бяха взети 20 проби на 20 места, на всяко място по 10 проби, в действителност 200 проби. Повърхностната здравина на бетона е много приемлива 20 - 25 мегапаскала, което значи, че в дълбочина не е проникнало съдбовно въздействието “, означи инж. Треновски.

Апартаменти с номера 20 и 23 са необитаеми, тъй като там има експлоатационни проблеми, като пукнатити и провисвания, и не са пригодни за живеене, само че не е рисково, добави инж. Треновски.

По думите на специалиста общината има единствено 5 свободни жилища все още, които са свободни. Те могат да бъдат употребени, само че не са в приемливо положение, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР