Мина малко повече от година след началото на пандемията от

...
Мина малко повече от година след началото на пандемията от
Коментари Харесай

Шефът на „Александровска“: Новият COVID-щам е по-заразен, но се преболедува по-леко


Мина малко повече от година след началото на пандемията от COVID-19. България се изправи пред две талази, последното от които изключително тежка за популацията. Готови ли сме за третия пик на епидемията и ще имат ли всички инфектирани достъп до дейно лекуване – по тези въпроси в предаването " Социална мрежа " по NOVA NEWS говори с проф. доктор Борис Богов, шеф на УМБАЛ " Александровска ".

По думите му вирусите мутират на 3 месеца по друг метод. Щамът е един, разновидността е реалност, не е единствено една. PCR тестванията могат да открият новия вариант.

" Съществуващият темп за диагностика при първия вариант не е изменен при новия. Знае се единствено, че той е малко по-заразяем, само че инфектираните го изкарват малко по-леко от предходния ", изясни експертът.

" Предполагам, че ще пристигна трета вълна. Средата на февруари чакам да се случи с повишаване на заболеваемостта. Болниците са готови ", увери проф. Богов.

Според него екипите са подготвени задоволително добре, в случай че се случи до седмица третата вълна да е в своя пик, бихме дали отговор с подготовка и инсталация.

Той разяснява, че има недоволни класи, има конкурентност кой бранш е по-голям, кои са най-опасните. Най-малките възпитаници са с индекс 1 и 2, най-нисък риск, 6 – 7 са фитнесите, за заведения за хранене и питейни заведения оценката е най-висока – към 10.

Между 35 и 40 индивида се ваксини рат всекидневно във Ваксинационния център на УМБАЛ " Александровска ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР