Мими Николова, първата носителка на Златният Орфей“, Богдана Петрова, първата

...
Мими Николова, първата носителка на Златният Орфей“, Богдана Петрова, първата
Коментари Харесай

Три прими се потапят в „Мистериите на Хухла“ през октомври

Мими Николова, първата носителка на „ Златният Орфей “, Богдана Петрова, първата носителка на премията в „ България търси гений “ и Петя Цонева, първата носителка на премията за лирика на името на Ивайло Балабанов влизат във вихъра на „ Мистериите на Хухла “ тази година, когато жури от Мистериозната хухленска академия на науките ще присъди следващия приз „ Почетен селяндур “ на „ Мистериите на Хухла “. А той е бронзов цървул, изваян от скулптора Емил Пенчев, продънен от вървене, в който е сложено земното кълбо. Не са малко лауреатите на този планетарен знак, напомня Иван Бунков, основател и основен мотор на културния празник. Поетите Петър Василев и Ивайло Балабанов, акордеонистът Нешко Нешев, цигуларят виртуоз от Турция Недим Налбантоглу, оперният артист Калуди Калудов …, а в последните „ Мистерии “ с цървула се обу и поетът Бойко Ламбовски.

Кой ще грабне тази година премията не знае никой, не знаят даже и уредниците на феста, подкрепян от община Ивайловград, тъй като новината идва в последния миг на мястото на събитието – връх Свети Илия, над фамозното ивайловградско село Хухла, от дето погледът се рее над три страни –  България, Гърция и Турция. И „ Цървулът “ идва напълно мистериозно! Но по тази причина пък всички би трябвало да знаят, че трите прими, дружно със световноизвестния квартет „ Ева “, гастролирал под дърво и камък по света и у нас, с кавалджията Костадин Генчев и флейтистката Златина Георгиева ще създадат по този начин, че на този мистериозен връх земя и небе да се слеят от наслада и благополучие.

Елате и вижте! И участвайте в „ Мистериите на Хухла “!

Тук музиката се трансформира в слово, а словото в музика, споделят отдадени в тайнството хухленци. Ще ни чакат непрекъснато  – на 7 и 8 октомври, тази година!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР