Мима Фльорѝ е на 32 години, живее и твори във

...
Мима Фльорѝ е на 32 години, живее и твори във
Коментари Харесай

Вярата праща по дяволите всички страхове ~ Мима Фльорѝ

Мима Фльорѝ е на 32 години, живее и твори във Велико Търново. Образованието й е в региона на  Изящните изкуства – живопис, само че от 2008 година пренасочва  интересите си към фотографията. Участва в няколко финални изложения на Международен Фотосалон Варна, месец на фотографията 2012, изложби-селекции на фото конгрес. През март 2013г. се организира и първата й независима галерия в клуб " Таралеж " - Велико Търново. Фотографията я води и до роля в театъра. Георги Василев, впечатлен от артистичността във фотографиите й, я кани да играе основната рола в спектакъла " Другата гибел на Жана Д " Арк " по Стефан Цанев. Запознайте се:

Кое е най-хубавото нещо, което ти се е случвало?

Синът ми. Има доста способи човек да черпи от живота. Да пътува, да твори със сърцето и мозъка си, да изиграе обичана роля в спектакъл...,но несъмнено нищо от тези неща не може да се съпостави с одисеята на родителството. Тя е нещо неизчерпаемо.

Кое е най-лошото нещо, което ти се е случвало?

Замислих се... Баща ми почина на 39г. при автомобилна злополука. Той беше свещеник и прелестен човек. Благодарение на вярата, с която ме отхрани знам, че някой ден ще се забележим още веднъж. Ето за какво това не е отговорът на въпроса. Най-големият ми малшанс бе трагичен брак. Нищо друго не наказа по този начин, както дългото съжителстване с несъответствуващ човек.

За какво служи изкуството?

При мен е изповед. Мащабно видяно би трябвало да възпитава, да трансформира, да събаря клишета и гнили платформи, само че сега това изкуство е отвън светлините на прожекторите. На сцената е псевдо дубльор, който служи на двама господари. Парите и Отчуждението. И двамата го вършат отпадък. Реномиран.

Кой е най-големият ти боязън?

От нищо не се опасявам. Вярата праща по дяволите всички страхове.

Автор: Десислава Димитрова
Снимки: © Мима Фльорѝ

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР