Миловидната юристка и бивш председател на Народното събрание Ива Митева

...
Миловидната юристка и бивш председател на Народното събрание Ива Митева
Коментари Харесай

Ива Митева посече здраво: „Превърнаха законите в парцали!“

Миловидната юристка и някогашен ръководител на Народното събрание Ива Митева посече крепко: „ Превърнаха законите в парцали! “

„ Председателят е ръководител на общинското болшинство, разгласи Ива Митева. Той е приел да заеме поста. Законът е безапелационен – той е ръководител за целия мандат – 4 години, няма по какъв начин да е ръководител до юни. Това разгласи в изявление някогашният ръководител на Народното събрание от Има Такъв Народ Ива Митева и захапа грубо:

„ Тези закони ги превърнахме в парцали, на момента решаваме какво да вършим. Хората се отвратиха, няма закони, няма използване. Когато имаш 23-ма общински съветници, няма по какъв начин да управляваш все едно имаш 61. Като нямаш гласове, ще се съобразиш. Важното е да проработи Общинският съвет “.

На въпрос дали ще се стигне до анулиране на изборите в столицата, Митева отговори, че разликата е минимална, само че е забавно какво ще открие съдът. Тя се съгласи с изказванията, че има подозрения за резултатите.

„ Изборът на нов основен прокурор отива доста обратно във времето. Направихме конституционни промени тъкмо в глава правосъдна промяна, с цел да има правдивост и сигурност, с цел да стартират хората да живеят по-добре. Не считам, че ще забележим правдивост. “

Пенчо Славейков споделя: „ Нямам доверие на комисиите, тъй като те постоянно се разкомисват “. Ако това е задачата, не е почтено по отношение на българските жители. Ще е изненада, в случай че излязат имена на съдии, само че не излязат повече имена на прокурори “.

Тя уточни, че не знае дали сглобката ще издържи, само че добави, че я тормози фактът министър-председателят да е министър на външните работи.

„ Това е било по времето на Търновската конституция, само че тогава са били шест министерства единствено, след това 10 “, добави тя.

„ Виждаме, че и Комисията по външна политика е в ръцете на ГЕРБ, може би задачата е цялата външна политика да бъде на едно място, само че не считам, че ще бъде положително като резултат. Другият вид е да създадат един министър-председател, той да е министър на всички министерства и нямаме потребност от Министерски съвет. Всеки мисли, че може да прави всичко в тази страна “, съобщи някогашният ръководител на Народно събрание. “

Източник: Bulgaria ON AIR

Още вести четете в графа „ България “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР