Милиони индийци празнуваха Холи, индуисткия фестивал на цветовете, като се

...
Милиони индийци празнуваха Холи, индуисткия фестивал на цветовете, като се
Коментари Харесай

Индия празнува Холи, индуисткия фестивал на цветовете

Милиони индийци честваха Холи, индуисткия фестивал на цветовете, като се намазваха взаимно с червен, зелен, наследник и розов прахуляк, танцуваха и споделяха храна и питиета със фамилията и другари.

Холи бележи идването на пролетта в Индия, Непал и други страни от Южна Азия, както и в диаспората. Той чества божествената обич сред хиндуисткия господ Кришна и брачната половинка му Радха и значи време на прераждане и подмладяване, прегръщане на позитивната и освобождение от негативната сила.

В цялата страна хората – някои облечени напълно в бяло – честваха, като се заливаха един различен с цветни прахове, до момента в който други хвърляха водни балони, цялостни с пъстър пигмент от балконите. Мнозина използваха шприцови револвери, с цел да преследват сътрудници празнуващи в парковете, а други танцуваха по улиците на музика, гърмяща от високоговорителите.

Храната и напитките са огромна част от празненствата. Продавачи в някои елементи на Индия продават тандай – обичайната напитка, приготвена...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР