Mилиони хора са диагностицирани с чернодробно заболяване. Чернодробно заболяване може

...
Mилиони хора са диагностицирани с чернодробно заболяване. Чернодробно заболяване може
Коментари Харесай

8 признака, които подсказват за чернодробно заболяване

Mилиони хора са диагностицирани с чернодробно заболяване. Чернодробно заболяване може да е разследване от вирусни инфекции като хепатит B или C, рак, генетични болести или несъразмерна консумация на алкохол или опиати. Ако има риск от развиване на чернодробно заболяване заради едно от тези положения, би трябвало да сте наясно с признаците на на това положение, с цел да избегнете затруднения.

Признаци на чернодробно заболяване

Има над 100 типа чернодробни болести. Както можете да си визиите, не всички типове предизвикват едни и същи признаци. Въпреки това, когато черният дроб към този момент не действа вярно, тези болести могат да предизвикват идентични признаци и признаци.

Ако изпитвате следните признаци на чернодробно заболяване, би трябвало да отидете на доктор допустимо най-скоро. Ранното разкриване на сходно положение може да ви помогне да увеличите възможностите си да да се излекувате.

1. Жълтеница: Поява на жълт цвят на кожата и очите

2. Задържане на течности: Оток на краката или раздуване в корема

3. Коремна болежка: Дискомфорт или болежка в корема, където се намира черният дроб

4. Хронична отмалялост: Усещане за отмалялост или уязвимост, даже когато си почивате задоволително

5. Тъмна урина: Също по този начин обвързвана с жълтеницата, урината може да наподобява тъмна, тъй като черният дроб не всмуква пигмента, наименуван билирубин.

6. Сърбеж на кожата (прурит): Сърбежът може да бъде на едно място или на всички места.

7. Гадене, повръщане или загуба на вкус: Често това са едни от първите признаци на чернодробна непълнота, тъй че в случай че имате други признаци и по-късно почувствате гадене, потърсете здравна помощ.

8. Лесно кървене или синини: Ако черният дроб спре да създава протеини, които подкрепят съсирването на кръвта, тогава може да се появи прекалено кървене или елементарно формиране на синини. Хората с цироза могат също да повръщат кръв или да виждат кръв в изпражненията.

Видове чернодробни болести

Както към този момент споменахме, има голям брой типове чернодробни болести и всяко от тях може да аргументи разнообразни признаци. Видовете чернодробни болести включват:

•             Болести, породени от зараза с хепатит (A, B или C) или други вирусни инфекции

•             Болести, породени от опиати, токсини или несъразмерна консумация на алкохол

•             Безалкохолна мастна чернодробна болест

•             цироза

•             Рак на черния дроб
Най-добрите билки за черния дроб
Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни. Неслучайно го назовават натурален филтър, защото той филтрира кръвта, улавяйки т...
Прочети повече
•             Генетични и наследствени болести

-              болест на Уилсън

-              Хемохроматоза

Диагностициране на чернодробно заболяване

Ако имате признаци или признаци на чернодробно заболяване, би трябвало неотложно да отидете на доктор. Лекарят може да оцени признаците ви и да предложи тестване, когато е належащо. Тези проби могат да включват:
По ТЕЗИ 9 индикатора ще осъзнаете, че черният ви дроб е задръстен от отрови
Една от главните задания на черния дроб е да отстрани токсините от организма ни, да синтезира потребните ензими и хормони, както и взем...
Прочети повече
-              Група от кръвни проби, наречени проби за чернодробна функционалност

-              Образни проби като ултразвук/еластография, КТ или ЯМР сканиране за инспекция за увреждане на черния дроб.

-              Чернодробна биопсия, при която се употребява дълга игла за взимане на тъканна проба от черния дроб, с цел да се ревизира за чернодробно заболяване и признаци на увреждане.

Консултирайте се с гастроентеролог

Ако имате признаци или признаци на чернодробно заболяване, поискайте консултация от експерт по стомашно-чревния тракт за оценка и лекуване.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР