Милиони хора наблюдаваха последното за годината слънчево затъмнение, известно още

...
Милиони хора наблюдаваха последното за годината слънчево затъмнение, известно още
Коментари Харесай

Астрофизик: В следвашите 10-15 години човек ще е стъпил на Марс

Милиони хора следиха последното за годината слънчево затъмнение, известно още като " огнен пръстен ". Красивото астрономическо събитие можеше да се види най-добре в Близкия изток и страните в Южна Азия.

За тази година това ще е последното астрономическо събитие в сходен мащаб, а следващата година следва и историческа за човечеството задача в Космоса.

Снимка: bTV

„ Марс 2020” на НАСА ще има за цел да открие извънземен живото на друга планета, признаци за живот за настоящ или отминал на повърхността, или навътре в Червената планета, като става дума за микрооргазнизми, не за зелени човечета”, изясни астрофизикът Тихомир Димитров.

Той добави, че сходна задача ще имат и Европейската комсическа организация дружно с Роскосмос.

Снимка: bTV

Астрофизикът счита, че в идващите 10-15 години човек ще е стъпил на Марс, а стъпка напред са към този момент изпратените марсоходи като „ Кюриосити”, а негов брат близнак ще бъде изстрелян и ще кацне през 2021 г на Червената планета, изясни още Димитров.

А през отиващата си година Луната стана също обект на доста задача, някои бяха несполучливи, само че сполучливата Китайска направи необикновен пробив, която за първи път приземи галактически уред на противоположната страна на спътника на Земята, заключи астрофизикът.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР