Милиони деца по света, а и техните родители, са се

...
Милиони деца по света, а и техните родители, са се
Коментари Харесай

Мечо Пух на 96: най-стоплящите мисли на любимото мече

Милиони деца по света, а и техните родители, са се заливали от смях, четейки несръчно смешните завършения на мечето Пух и неговите другари. Техният обичан воин в това време става на 96.

На днешната дата през далечната 1926 г. излиза първото издание на детската брошура от британския публицист Алън Александър Милн. Тя е първата от поредицата истории за плюшеното мече, Кристофър Робин и техните другари от Голямата гора. Книжката реализира неотложен триумф както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати. Продажбите ѝ надскачат всички върхове в границите на две години след първата ѝ поява.

Днес Мечо Пух се е трансформирал в синоним на думата „ класика “, а посланията, скрити в другояче занимателната детска история, са същински учебник по живот, за който светът би трябвало да е безпределно признателен на Милн. 

Истинският Кристофър Робин

Кристофър Робин, синът на английския създател Алън Александър Милн, обичал да прекарва часове наред пред клетката на мечките в зоологическата градина. Особено обичан му бил мечокът Уини. Именно това въодушевило Милн да напише " Мечо Пух ".

 Мечо Пух Кристофър Робин Getty

Оригиналният Пух и приятелите му

Реалните прототипи на героите от " Мечо Пух " са плюшените играчки на сина на Милн. Това са мечето Пух, чието в началото име било Едуард, магарето Йори, прасенцето Прасчо, тигърчето и зайчето. На реставраторите им лишило повече от година, с цел да вкарат във форма плюшените животинки на Кристофър Робин.

Първата книга за Мечо Пух

Първата книга " Мечо Пух " излиза на 14 октомври 1926 година. Само в границите на 12 месеца от нея са продадени над един милион екземпляра. Мечо Пух бързо става обичан воин на всички - освен на децата, а и на възрастните. Много от тях и през днешния ден не престават да цитират любимеца си. " Когато не знаеш къде отиваш, постоянно отиваш другаде ", гласи една от неговите реплики.

 Мечо Пух Getty

Продължението от 1928 година

За наслада на дребния Кристофър Робин, а и на всички останали деца, две години след появяването на първата брошура " Мечо Пух " на пазара излиза и продължението - " Къщичката в къта на Пух ". А през 1927 година Милн издава и алманах с детски стихчета с илюстрации на героите от " Мечо Пух ". Името му е " Вече сме на шест години ".

Мечо Пух и Уолт Дисни

През 1960 година компанията " Уолт Дисни " купува правата над " Мечо Пух ". През 1996 година нейни представители декларират, че героят, основан от Милн, е надминал по известност всички други герои на " Уолт Дисни ", като се изключи Мики Маус. Според данни на списание " Форбс " от 2005 година, продуктите с марката " Мечо Пух " носят на компанията годишни доходи от над 5 милиарда щатски $.

Мечо Пух и кралицата

През пролетта на 2016 година във Англия излезе нова книга за Мечо Пух, в която се появява и английската кралица. Поводите са два - 90-ят рожден ден на Пух и 90-ят рожден ден на Елизабет II. Книгата се споделя " Мечо Пух и кралският рожден ден ". Автор на текста е Джейн Риърдън, а художник - Марк Бърджис.

 Мечо Пух Алън Милн Getty

Три цитата от Мечо Пух

" Да ядеш мед е доста хубаво, само че има един още по-хубав момент - преди да започнеш да го ядеш ".

" Когато се събуждаш заран, Пух, сподели Прасчо, какво си помисляш на първо време? - Какво ще има за закуска. А ти Прасчо?- Аз си мисля какво ли забавно нещо ще се случи през днешния ден. Мечо кимна замислено: То е все същото "!

" Няма нищо по-хубаво от това денят ти да стартира с благополучен край ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР