Милиони британци станаха потърпевши на най-голямата железопътна стачка за последните

...
Милиони британци станаха потърпевши на най-голямата железопътна стачка за последните
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Великобритания след най-мащабната жп стачка за последните 30 години

Милиони британци станаха пострадали на най-голямата железопътна стачка за последните повече от 30 години. Премиерът Борис Джонсън прикани работодателите и профсъюзите да намерят компромис и да реализират договореност по противоречивите въпроси.

Профсъюзът на транспортните служащи RMT свика тридневната стачка през днешния ден, в четвъртък и в събота във връзка на недоволството от заплащането, съкращенията на работни места, изискванията за труд и пенсиите.

От Даунинг стрийт обаче оповестиха, че министър председателят Джонсън счита, че увеличение на заплащането в сходство с инфлацията е " неосъществимо " сега.

Милиони ползващи железниците бяха съществено наранени от стачката, в която вземат участие повече от 40 000 жп служащи.

Само към 20% от влаковете се движат през днешния ден, като има региони, в които въобще няма влакове. Движението е изцяло парализирано в графства като Корнуол и Дорсет, огромни елементи от Шотландия и Уелс, градове като Честър, Хъл, Линкълн и Уустър.

Драматично е ситуацията в Лондон, където има обособена стачка на работещите в метрото. Автобусите в столицата са претъпкани с недоволни жители.

На съвещанието на кабинета тази заран Борис Джонсън съобщи, че са нужни промени в железниците, тъй като другояче хората ще престанат да ги употребяват. Той обаче акцентира, че стачките са " изцяло неправилен ход и ненужни ".

Профсъюзите, които не съумяха да се договорят с работодателите за 7% нарастване на заплащането, упрекват главно държавното управление за рецесията с непрекъснатото орязване на финансирането на бранша.

Очаква се служащи в други браншове да стартират стачки поради повишаването на живота.

На 28 юни профсъюзът на пощенските служащи ще организира допитване до членовете си. Учителите и някои публични чиновници също имат подготвеност за протестни дейности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР