Милиардерът Уорън Бъфет, чиито икономически прозрения винаги са слушани с

...
Милиардерът Уорън Бъфет, чиито икономически прозрения винаги са слушани с
Коментари Харесай

Милиардерът Бъфет стряска: Край на добрите времена

Милиардерът Уорън Бъфет, чиито стопански прозрения постоянно са слушани с голям интерес от света, даде мрачна прогноза даже за личните си предприятия: Добрите времена свършиха. Свикнете да печелите по-малко!

Той се подрежда на 6-то място в листата на най-богатите хора на планетата съгласно Forbes със положение от 112,8 милиарда $. В същото време е приет като финансистът с най-ясна визия и знания за пазара, изпреварвайки новата вълна от финансови анализатори, стратези и банкери.

Милиардерът чака приходите на множеството от интервенциите на финансовия му холдинг Berkshire да намалеят тази година, защото от дълго време плануваният спад към този момент забавя икономическата интензивност.

Той насочи предизвестието си по време на годишното общо заседание на конгломерата в Омаха, Небраска, откакто Berkshire регистрира съвсем 13% растеж на оперативните доходи до 8,07 милиарда $ за първото тримесечие, написа Блумбърг.

Въпреки триумфа, по-голямата част от нашите предприятия ще отчетат по-ниски облаги тази година, в сравнение с предходната, сподели 92-годишният Бъфет пред многохилядна публика.

През последните към шест месеца " невероятният интервал " за американската стопанска система е към своя край, сподели той.

Berkshire постоянно се възприема като индикатор за икономическото здраве поради експанзивния темперамент на нейния бизнес, който варира от железниците до електроснабдяването и търговията на дребно.

Бъфет е казвал, че Berkshire дължи триумфа си на невероятния растеж на американската стопанска система през десетилетията, само че прогнозата му за закъснение на темповете на напредък на компаниите му идва в миг, когато разтърсванията в районните банки заплашват да лимитират кредитирането, защото инфлацията и по-високите лихви не престават да оказват въздействие.

Американският милиардер прикани още ръководителите на банкрутиралите банки да бъдат държани виновни за решенията си.

Бъфет разяснява обстановката, откакто четвъртата огромна банка First Republic Bank, която бе на 14-то място в класацията на американските банки, се срина.

Милиардерът разкритикува управлението на тази банка, която съгласно него е отпускала ипотечни заеми на клиенти, които не са обезпечени с държавни гаранции.

Това бяха заеми за големи суми при закрепени лихви за 10 години авансово, сподели той.

Бъфет назова сходни дейности на висшето управление на First Republic Bank безумни, тъй като множеството от отпуснатите заеми към този момент са приети за " неприятни ".

Бъфет сподели, че за такава политика управлението би трябвало да се озове на подсъдимата пейка.

През март Белият дом се съветва с Бъфет за задълбочаващата се банкова рецесия и вероятната инвестиция на милиардера в районния банков бранш на Съединени американски щати.

Бъфет не даде обещание нищо във връзка с вложенията, само че организира серия от съвещания и се чака решението му всеки миг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР