Милиардерът Ричард Брансън разкри, че измамник, представил се за британския

...
Милиардерът Ричард Брансън разкри, че измамник, представил се за британския
Коментари Харесай

Мним британски министър поискал 5 млн. долара от Ричард Брансън за откуп

Милиардерът Ричард Брансън разкри, че лъжец, показал се за английския министър на защитата Майкъл Фалън, се опитал да го убеди да даде 5 милиона $ за хипотетично скрито заплащане на откуп, съобщи Ройтерс.

Брансън прикани за информация, която да помогне за разкриване на мошеника, и сподели, че подозира, че същият човек по-късно се е показал за самия него, с цел да открадне 2 милиона $ от негов другар, преструвайки се, че набира средства за хора, потърпевши от урагана " Ирма ".

" Тази история звучи като излязла напряко от книга на Джон льо Каре или филм за Джеймс Бонд, само че за жал е изцяло вярна ", написа в своя блог Брансън, който е един от най-известните английски предприемачи.

Той съобщи, че преди шест месеца разговарял по телефона с човек, показал се за Фалън. Мъжът му споделил, че английски посланик е похитен от терористи и държан за откуп. Измамникът споделил, че държавното управление не заплаща откупи, само че има изключително деликатна причина, заради която дипломатът би трябвало да бъде избавен, по тази причина държавното управление скрито моли английски предприемачи да се намесят.

" Бях помолен да допринеса с 5 милиона $ за заплащане на откупа и той ме увери, че английското държавно управление ще откри метод да ми ги върне ", съобщи Брансън.

Милиардерът се усъмнил и направил инспекция в държавното управление, при която му споделили, че Фалън не е разговарял с него. Случаят бил обявен на полицията.

Шест месеца по-късно Брансън научил, че шарлатанин, показал се за него, се обадил на негов другар, който милиардерът разказа като доста сполучлив предприемач в Съединени американски щати. Измамникът, който по думите на милиардера доста сполучливо се показал за него, излъгал, че се нуждае от заем в миг, когато Брансън се опитвал да събере помощ за Британските Вирджински острови.

Милиардерът има дребен остров в архипелага, който беше унищожен от урагана Ирма. Мошеникът се е възползвал от този подтекст.

" Те твърдели, че не съм могъл да се добера до банката си във Англия, тъй като не съм имал никакви съобщителни връзки с Европа и едвам съм съумял да се обадя по сателитен телефон единствено на предприемача в Америка ", съобщи Брансън.

" Бизнесменът бил необикновено благоразположен и дал 2 милиона $, които бързо изчезнали ", написа милиардерът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР