Милен Милев няма право да заема държавна и общинска длъжностС

...
Милен Милев няма право да заема държавна и общинска длъжностС
Коментари Харесай

Условна присъда сложи край на продължилото 7 години дело срещу бившия кмет на Тетевен

Милен Милев няма право да заема държавна и общинска служба

С условна присъда завърши траялото седем години дело против някогашния кмет на община ТетевенМилен Милев. Състав на Окръжния съд в Ловеч го осъди на 3 години отнемане от независимост, изтърпяването на която е отсрочено за период от 5 години. Отнема му се правото и да заема държавна и общинска служба, осведоми Българска телеграфна агенция.

Заместникът му Детелин Пърлев, упрекнат по същото дело, получи също условна присъда - 2 години отнемане от независимост, осъществяването е отсрочено с изпитателен период в размер на четири години. Двамата би трябвало да заплатят и разходи по делото.

Срещу Милев бяха повдигнати две обвинявания за длъжностни закононарушения. Признат е за отговорен, че в качеството си на длъжностно лице – ръководител на Управителния съвет на общинска фондация „ Тома Васильов “, и при изискванията на продължавано закононарушение в интервала 15 април – 29 декември 2009 година е присвоил 72 хиляди лв., благосъстоятелност на фондацията. По това време Милев е бил и ръководител на Общинския съвет в Тетевен. Средствата са върнати до привършване на правосъдното разследване в първоинстанционния съд. По второто обвиняване за закононарушение по работа, бе оневинен. То бе обвързвано с това, че като кмет на общината не е извършил служебните си отговорности, за да набави имотна полза за компания „ Ярис " ЕООД - Ловеч. Става въпрос за социална поръчка за доставка на хранителни артикули за детските и обществени заведения на общината. Според прокуратурата по този начин е ощетил общината с 370 хиляди лв..

Детелин Пърлев бе приет за отговорен за документни закононарушения. Изброяването на съставните от него документи с погрешно наличие лиши на ръководителя на правосъдния състав над два часа.

Първоначално бяха повдигнати обвинявания, с изключение на на Милев и Пълев, на основната счетоводителка на общината Ирена Тихолова и на приятелката на някогашния кмет Биляна Василева. Наказателното произвеждане против тях бе прекъснато заради изтекла отминалост.

Делото бе формирано на 3 август 2015 година, само че му бе даден ход на идната година. Проведени са над 200 съвещания по него. Приложени бяха 33 тома доказателства в досъдебното произвеждане и 18 тома в правосъдното.

Днешното решение на Окръжния съд в Ловеч може да бъде обжалвано в 15-дневен период пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР