Милан се наложи над Наполи с гръмкото 4:0 като гост

...
Милан се наложи над Наполи с гръмкото 4:0 като гост
Коментари Харесай

Милан разпиля Наполи насред „Диего Армандо Марадона“

Милан се наложи над Наполи с гръмкото 4:0 като посетител в среща от 28-ия кръг на италианската Серия А. Сблъсъкът изправи един против различен настоящия първенец в лицето на „ росонерите “ и безапелационния водач през актуалната акция, като отборът на Стефано Пиоли сподели на водачите на какво е кадърен за скъпа победа в борбата за топ 4 .
Рафаел Леао означи два гола в мрежата на Алекс Мерет.
Двубоят на „ Диего Армандо Марадона “ стартира по-добър метод за гостуващия състав, който откри резултата в 17-та минута. Брахим Диас пусна отличен пас към Рафаел Леао, който с елегантно копване на топката преодоля стража на домакините Алекс Мерет. Диас ознаменува мощното си показване с попадение малко по-късно, което даде удобен задатък на Пиоли и компания.

Шампионите продължиха с лекцията си и след почивката, когато Леао оформи класиката след към час игра. В 67-та минута влезлият на мястото на Диас – Алексис Салемакерс, осъществя четвъртия гол в мрежата на неаполитанци. До края на мача не паднаха нови попадения и по този начин Милан съкруши състава на Лучано Спалети, който игра без контузения Виктор Осимен, само че с Хвича Кварацхелия измежду титулярите.

В подреждането Наполи продължава да води изрично, като има 16 точки задатък пред втория Лацио, 10 кръга преди края на сезона. Милан е трети с 51 пункта, като борбата за място в четворката ще бъде яростна – „ росонерите “ имат точка задатък пред четвъртия и петия надлежно Интер и Рома, който по-рано надделя Сампдория с 3:0 вкъщи. Аталанта е шести с 48 пункта, а седмият Ювентус има 44. Наполи гостува на Лече, а Милан посреща Емполи в последните мачове на двата отбора преди първия им четвъртфинал в Шампионската лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР