Милан е най-младият отбор, който става шампион на Италия, откакто

...
Милан е най-младият отбор, който става шампион на Италия, откакто
Коментари Харесай

За историята: Милан е най-младият шампион в ерата на трите точки

Милан е най-младият тим, който става първенец на Италия, откогато във футбола се присъждат по три точки за победа, оповестява Opta. Средната възраст на " росонерите " през сезон 2021/22 е 26 години и 97 дни.

При това, можем да прибавим, че в състава на Дявола са и ветераните в офанзива Златан Ибрахимович и Оливие Жиру, които са надлежно на 40 и 35 години.

В последния ден от сезона в неделя Милан разруши с 3:0 като посетител Сасуоло и си подсигурява 19-тата купа на Италия в своята история, като тя е и първа от 11 години. Милан събра 86 точки, а с 2 по-малко остана градският противник и миналогодишен първенец Интер.

Това е и първият извоюван от Милан трофей след пауза, траяла 1976 дни. На 23 декември 2016 година " росонерите " сграбчват Суперкупата на Италия, побеждавайки Ювентус.

Рекорд записа и Оливие Жиру. Френският нападател на Милан стана най-възрастният състезател (35 години и 234 дни) в историята на Серия " А " с двуцифрен брой голове в дебютния си сезон в шампионата. Жиру осъществя 11 попадения този сезон в Серия " А ", а против Сасуоло през вчерашния ден заби два гола.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР