Микровълновата фурна е ценен помощник на съвременната домакиня, който спестява

...
Микровълновата фурна е ценен помощник на съвременната домакиня, който спестява
Коментари Харесай

Какво НЕ трябва да поставяте в микровълновата фурна

Микровълновата фурна е скъп асистент на актуалната стопанка, който икономисва време за топене, претопляне или даже сготвяне на храна. Тя е бърза, комфортна и икономична, само че може да бъде и рискова и това не е обвързвано с предаваните талази, а с продуктите или посудата, които слагате в нея. Някои храни могат да експлодират, създавайки ви доста работа, а някои материали могат да изтърван в храната ви токсични детайли, да образуват искри, да се стопят или възпламенят. Ето какво да не слагате в микровълновата фурна и за какво:

1.       Яйца с черупките

Те са измежду продуктите, които експлодират и ще ви основат доста работа, в случай че решите да ги сварите в микровълновата. На пазара са налични специфични уреди за варене на яйца в микровълнова фурна, които ще ви разрешат да употребявате електроуреда за този артикул изцяло безвредно.

2.       Метал

Посуда, съдържаща метал, алуминиево фолио, чинии и чаши, обточени с бляскав кант, не би трябвало да поставяте в микровълновата фурна. Това може да аргументи искри и е пожароопасно.

3.       Еднократни пластмасови опаковки
3 лесни трика за разчистване на микровълновата без обезмаслители
Чистенето и почистването у дома не е измежду обичаните занимания на доста хора. Ние обаче ви предлагаме няколко потребни съвета по какъв начин бързо и л...

Еднократните опаковки не следва да се използват наново изключително в микровълновата фурна. Рискът в храната ви да попаднат нездравословни и токсични субстанции е голям. Изхвърлете ги и не ги използвайте за нищо. Ако се нуждаете от пластмасови кутии за предпазване на артикули в хладилника или за приложимост в микровълновата фурна, закупете специфични за задачата и обърнете внимание на знаците върху тях – използването в микровълнова фурна би трябвало да е категорично позволена, с цел да сте спокойни и за уреда, и за здравето си.

4.       Плодове

Те също имат навика да експлодират, сложени в микровълновата. Рискувате да си отворите доста работа за разчистване и на фурната, и на дома.

5.       Стиропор

Опаковки, направени от този материал, нямат място във фурната ви. Тарелките също. Вероятността да се разтопят е голяма, както и да изтърван в храната ви токсични детайли.
За нищо на света не слагайте тези неща в микровълновата, тъй като е ОПАСНО!
Замразено месо Много домакини поставят замразено месо в микровълнова печка, с цел да ускорят процеса на по-нататъшната си подготовка. Това...

6.       Посуда от кристал

Този материал се нагрява прекалено, когато е подложен в микровълновата фурна, и може да се разпадне.

7.       Продукти в запечатани опаковки поради риска от детонация.

8.       Мед, защото губи скъпите си качества при нагряване.

Най-подходящи съдове за подготвяне на храна в микровълновата фурна са тези от термоустойчиво закалено стъкло и силиконовите форми. Винаги поглеждайте знаците върху материалите на посудата – те ще ви посочат подобаващи ли са за микровълновата фурна.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР