Микро кредитирането все повече се утвърждава като важен инструмент във

...
Микро кредитирането все повече се утвърждава като важен инструмент във
Коментари Харесай

Три предимства на микро кредитирането

Микро кредитирането от ден на ден се утвърждава като значим инструмент във финансовият свят. Причината за това е, че то предлага решение за хората, които имат по-малки финансови потребности или благоприятни условия. Нужди, на които заемите в по-голям размер не могат да отговорят.

Микро заемите съставляват дребни по мярка финансови артикули в размер на няколко стотин лв., които служат за подкрепяне на месечния бюджет или за покриване на някоя незабавна ежедневна потребност. По-често този тип заеми се оферират от небанкови финансови институции, които се стараят да оферират на потребителите артикули, отговарящи на потребностите и опциите им.

Микро кредитирането се явява опция за потребителите, които може да нямат достъп до стандартни банкови услуги заради липса на поръчителство, влошена кредитна история или други фактори, които ги вършат " небанкови " клиенти.

Освен заемите в категорията на артикули за може да попаднат и кредитните карти, овърдрафтите, стоковите заеми.

За да ви срещнем по-подробно с преимуществата и приложението на този вид финансиране, дано да разгледаме кои са преимуществата на микрокредитирнето, както и в какви ситуациии и за какви потребности е уместно да бъде употребявано.

Кога е уместно да се вземе микро заем?

Микро заемите могат да бъдат извънредно потребни в редица обстановки, част от които:

- Покриване на медицински разходи;
- Спешен ремонт вкъщи или на автомобила;
- Заплащане на разнообразни квалификационни курсове;
- Справяне с краткотрайни финансови затруднения;
- Закупуване артикули за бита.

Три преимущества на микро кредитирането

1. Достъпност и еластичност
Микро заемите се отличават с по-голяма досегаемост по отношение на обичайните потребителски заеми. Причината се крие в по-ниската сума, които финансовите институции би трябвало да провиснал.

Този вид заеми са гъвкави и постоянно се оферират от небанкови финансови институции, които може да нямат условие за отлична кредитна история или даване на поръчителство.

Освен налични, финансовите институции се стараят да създадат този вид финансиране и гъвкаво, предлагайки комфортни условия за връщане и опция за потребление на средствата по най-различни способи, в това число за покриване на незабавни финансови потребности или за дребни персонални планове.

2. Възможност за „ финансово включване "
Когато приказваме за микро кредитиране, няма по какъв начин да не подчертаем едно от огромните преимущества, а точно - опцията за финансово включване на самостоятелни консуматори, които другояче нямат достъп до обичайното банково кредитиране.

Чрез даване на дребни по мярка заеми, финансовите институции дават опция на потребителите освен да подкрепят бюджета си, само че и да финансират образованието си, да се погрижат за здравето си или да вложат в личностното си развиване.

Микро заемите могат да служат като ходило към достигането на финансова самостоятелност.

3. Повишаване на финансовата просветеност
Използването на заеми и заеми е умеене, което е част от финансовата просветеност. Както всички други, по този начин и това умеене би трябвало да бъде развито, а най-хубавият метод е да бъде направено на процедура.

Микро заемите са подобаващ вид, с който консуматори, които в никакъв случай не са употребявали заеми да стартират да употребяват. Чрез тях, те имат опцията да се срещнат с понятията като рента, годишен % на разноските (ГПР), такси и други свързани с заема разноски.

Също по този начин, могат да схванат на процедура по какъв начин тези фактори въздействат върху общата сума за връщане.

Микро кредитирането дава опция на потребителите да научат и по какъв начин да балансират сред нуждата от заемане на средства и погасяването им в уговорените периоди. За да реализират това, потребителите би трябвало да разпознават финансовите си цели, да оценят наличните си запаси и благоприятни условия, както и да разработят устойчива тактика за ръководство на персоналните си финанси.

Овладяването на тези умения може да бъде ходило към по-добро финансово бъдеще. Чрез тях, потребителите могат да работят върху подобряването или построяването на добра кредитна история, което да им даде благоприятни условия за по-изгодно и по-голямо по мярка финансиране в бъдеще.

Микро заемите оферират опция за финансиране на доста хора. Достъпни и гъвкави, те са подобаващи за разнородни потребности, давайки късмет даже на хора без огромни финансови благоприятни условия или с потребност да изградят или подобрят уменията си да ръководят персоналните си финанси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР