Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Карготек Един

...
Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов директор на Карготек Един
Коментари Харесай

Лидер в карго превозите откри глобален център за услуги в София


Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов шеф на " Карготек "

Един от водачите в карго транспортите " Карготек " откри световен център за бизнес услуги в София. Финландската компания е осъществила 3.5 милиарда евро продажби през 2016 година и за нея работят над 11 хиляди души по света.

Столицата е определена от 8 други дестинации, тъй като " София е извънредно разрастващ се град с невероятна сила ", сподели Мико Пуолакка, изпълнителен вицепрезидент и финансов шеф на " Карготек " при формалното разкриване на центъра.

По думите му това ще разреши на водещите бизнес области на компанията - Kalmar, Hiab и MacGregor, да освободят време и запаси и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и нововъведенията, които вършат международната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива.

Мая Миланова, шеф на българския офис на " Карготек " сподели, че компанията е почнала преди към половин година с 40 чиновници, а през днешния ден към този момент работят над 130 души и проектите ни са да се разширяваме още.

" Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и взор към бъдещето, които се стремят да се развиват дълготрайно в световна компания, която има упоритостта да управлява посоката на основаване на по-умни бизнес услуги ", изясни Миланова.

Българският екип на " Карготек " доставя бизнес услуги в региона на финансите, човешките запаси, ръководството на информация и снабдяването. Новият център е изцяло интегрирана част от финландската компания.

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов разказа откриването на новия център като " знаково " събитие. " Това е още един мост сред България и Финландия по линия на двустранните стопански връзки. Дигитализацията, един от главните фокуси на " Карготек ", е и значим приоритет и на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Идването на тази компания тук е следващото доказателство за намаляването на административната тежест и положителната бизнес среда ", сподели още Борисов.

Инвестицията демонстрира доверието на финландското сдружение в отдадеността на локалния екип от експерти и в капацитета за гений на българския пазар, които ще оказват помощ постигането на амбициозните цели на компанията в дълготраен аспект за напредък, уточни Мико Пуолакка.

" Карготек " дава интелигентно ръководство на товарния поток за по-добро всекидневие като предлага новаторски товаро-разтоварни услуги и решения. Бизнес областите на " Карготек " - Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в сферата. Чрез позицията си на пристанища по море и по суша, те усъвършенстват световните товарни потоци и основават добавена стойност за клиентите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР