Микаела Шифрин завърши годината с рекордна победа в алпийските ски,

...
Микаела Шифрин завърши годината с рекордна победа в алпийските ски,
Коментари Харесай

Микаела Шифрин изравни рекорд с победа в слалома в Линц

Микаела Шифрин приключи годината с рекордна победа в алпийските ски, откакто завоюва слалома в Линц. По този метод тя означи уместно и осмата годишнина от първата си победа за международната купа, извоювана на същото трасе.

Шифрин приключи с 0.61 секунди по-бързо от словашката скиорка Петра Влъхова и с 1.72 от швейцарката Мишел Жизен.
" Не помня тъкмо какво се случи във втория манш, само че той бе доста добър ", сподели Шифрин, която водеше на Влъхова с 0.26 секунди след първия манш и се спусна незабавно след рекордното достижение на скиорката от Словакия във втората сесия. " Видях старта й и ми беше пределно ясно, че ще сложи доста положително време ".
Шифрин стана първият скиор, жена или мъж, с 14 следващи подиума в слаломи, като тази серия датира чак до олимпийските игри в Пьончан. Американката има и 43 победи в кариерата си в слаломите и това е подравнен международен връх във всички дисциплини. Линдзи Вон има 43 триумфа в спускания, а водач по този индикатор е Ингемарк Стенмарк с 46 победи в гигантския слалом за мъже.

През това десетилетие Шифрин има 71 победи и 101 подиума в 182 надпревари за международната купа, международното състезание и олимпийските игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР