Микаела Шифрин записа втора поредна победа в слаломите от Световната

...
Микаела Шифрин записа втора поредна победа в слаломите от Световната
Коментари Харесай

Шифрин продължи серията си в Световната купа с категорична победа в Килингтън

Микаела Шифрин записа втора поредна победа в слаломите от Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в домашното си съревнование в Килингтън. Американката разруши съперничките си, откакто беше с 2.29 секунди по-бърза от втората Петра Влъхова.

Шифрин имаше задатък от 1.13 секунди още след първия манш, само че при второто втурване добави още, като направи ослепително каране.

Американката добави триумфа си от Леви преди седмица, когато беше първият слалом за сезона. В досегашните четири старта в Световната купа - два слалома и два великански слалома, Шифрин непрекъснато приключва на подиума. Тя беше втора в гигантския слалом в Зьолден, по-късно завоюва в Леви, а в двата старта в Килингтън също записа сцени.

В събота Шифрин приключи трета в гигантския слалом след италианките Марта Басино и Федерика Бриньоне.

За Шифрин това е четвърта поредна победа в Килингтън.

В Световната купа тя към този момент има 62 победи, като се изравни с австрийската легенда Анемари Мозер-Прьол. Единствената жена с повече победи от нея е Линдзи Вон (82). В слаломи Шифрин към този момент има 42 триумфа и еднолично е №1 в историята на Световната купа.

Зад Шифрин и Влъхова се подреди шведката Ана Свен Ларшон, която се качи на подиума с пасив от 2.73 секунди. В топ 10 приключиха още Кристина Акерман, Нина Хавер-Льосет, Катарина Линсбергер, Рони Рем, Катарина Галхубер, Мишел Гизин и Ирене Куртони.

След четири старта Шифрин има 340 точки за Големия бистър глобус, а втората Мишел Гизин е със 148.

През идната седмица дамите не престават със стартовете в Северна Америка, като сред 6 и 8 декември има три надпревари в канадския курорт Лейк Луис - две спускания и супер-Г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР