Микаела Шифрин грабна световната титла в Супер-ГАмериканката Микаела Шифрин започна

...
Микаела Шифрин грабна световната титла в Супер-ГАмериканката Микаела Шифрин започна
Коментари Харесай

Микаела Шифрин грабна световната титла в Супер-Г

Микаела Шифрин сграбчи международната купа в Супер-Г
Американката Микаела Шифрин стартира по отличен метод присъединяване си на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини, откакто завоюва купата в супергигантския слалом в шведския зимен център Оре.

Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, през този сезон се показва чудесно в Супер-Г и води в класирането за Световната купа, като потвърди това и в първия ден от Световното състезание. На съкратената писта и при температура 18 градуса под нулата 23-годишната американка даде време 1 минута 04.89 секунди, с което изпревари със единствено две стотни италианката София Годжиа. Бронзовият орден остана за Корине Сутер от Швейцария, която бе с пет стотни по-бавна от победителката.

По този метод Шифрин завоюва четвърта международна купа в кариерата си, само че първи отвън слалома, като тя завоюва в най-техничната дисциплинираност на три следващи шампионати. Американката има и сребърен орден в гигантския слалом от шампионата в Санкт Мориц преди две години.
 Линдзи Вон нямаше съществени пострадвания след рухването с висока скорост. Линдзи Вон нямаше съществени пострадвания след рухването с висока скорост. / БГНЕС
Днешното съревнование в Оре ще бъде запомнено и с тежкото рухване Линдзи Вон. Американската скоростна кралица, която е преследвана от травми в последните години, разгласи, че Супер-Г и спускането в Оре ще бъдат последните две надпревари в професионалната ѝ кариера. Вон бе пределно стимулирана да реализира мощен резултат в днешното съревнование, само че позволи неточност и мина през една врата, след което се заби в защитната мрежа. Все отново, няколко минути след рухването американката се изправи и нямаше потребност от помощ, с цел да напусне пистата. Все още не е ясно дали днешният случай ще попречи на Вон да взе участие в спускането при дамите, което ще се организира в неделя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР