Михаил СлавовНапомпаният ентусиазъм на БСП и другите партии, организации и

...
Михаил СлавовНапомпаният ентусиазъм на БСП и другите партии, организации и
Коментари Харесай

Защо дебатът „за“ или „против“ Альоша се превърна в удар срещу кремълските слуги

Михаил Славов

Напомпаният възторг на Българска социалистическа партия и другите партии, организации и персони, обичащи Русия повече от България, в отбрана на пловдивския Альоша, спихна като

спукана топка

Съвсем неотдавна необятен кръг представители на тази категория коленопреклонно „ залепиха очи към пода “ пред строгия взор на Мария Захарова и се преклониха пред величието на Альоша, чиято идеология подчини достолепието на България и даде трохи (власт и пари) на малограмотни, нискоинтелигентни и жестоки хора. На събитието паметникът получи безапелационна отбрана, само че там нямаше нито един конкурент. Пловдив обаче е град на свободната мисъл, в това число от академична позиция.

Група студенти по политология от Пловдивския университет взеха решение да изнесат тематиката от единомислието на обособените групи и да създадат дебат, в който да се изложат другите тези, а за какво не и да се потърси решение, което да служи като мост за обединяване сред поляризираните по тематиката елементи на пловдивското и националното общество.
„ Ние, младите, също сме мощ. Ние също сме инициативни, нас също ни вълнуват политико-обществените въпроси, ние също имаме позиция, която желаеме да представим и защитим, ние също се усещаме част от социума и желаеме да оставим нашия позитивен отпечатък върху него. Именно, по тази причина взехме решение да организираме и този спор “, декларира Рамис, единият от уредниците. Младите политолози са поканили градската организация на Българска социалистическа партия и съответно Калин Милчев. Специални предложения са отправени към известния с историческите си послания и отбрана на съветските послания доцент Петър Ненков; Александър Симов, Николай Бареков, Мая Манолова, депутатът от Българска социалистическа партия Иван Петков. А по този начин също и известния с посланията си във Facebook и симпатизант на сходни хрумвания адв. Тодор Кръстев.

За да може събитието да се организира забавно и правилно, е ангажирана зала отвън Университета, а за водещ е поканен доктор Андрей Захариев, който е прочут като водещ на предаването История.бг. Усилията на младежите получават поддръжка и от фондация „ Българска памет “. Оказва се, че датата на полемиката е планувана в „ най-заетия вторник “, както го дефинират уредниците. Абсолютно всички поканени да защитят Альоша тъкмо за този ден се оказват заети и в неспособност да се участват. А една „ столетница “, преливаща от идеология и напъни към Москва, се оказа, че се е докарала до такава степен да не може да изпрати и един човек, който да тъй като тезите, декларирани в московската полемика.
На събитието водещият доктор Захариев и поканеният да развие противоположната теза адв. Станислав Станев, който е и лекар по интернационално право и интернационалните връзки,

останаха „ сами “

Всъщност на полемиката, даже и в публиката не се яви нито един човек, който да желае или може да отбрани потребността от монумент на окупатора в Пловдив. Така полемиката се трансформира в обществена лекция.

 aliosha_diskusia.jpg

Дискутирайки дали тематиката е била незначителна или притеснителна за пловдивските и националните червени, нескрито излиза и нещо любопитно. След като единият уредник разгласява в своя профил във Facebook съобщение за събитието, обществената мрежа му оповестява, че обявата „ нарушава стандартите на общността “. Очевидната причина за това е, че тази обява е докладвана от голям брой профили, което значи, че някои или всички поканени обединения са разпоредели на своите фенове и тролове да нападат. И точно всеобщият темперамент на тази офанзива е дал този резултат. Това прикрито обръщение демонстрира, че

тематиката е блъснала кремълските прислужници

изключително мощно и по изключително мъчително място. Любопитното е, че събитието е проведено в навечерие на 30-годишнината от преподаването на политически науки в Пловдивския университет. А неговите млади ученици със своя възторг демонстрираха, че тяхната школа към този момент е заела почтено място в публичния живот.

 aliosha_diskusia2.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР