Михаил Найденов, експерт по национална сигурностДа считаме, че Митрофанова вече

...
Михаил Найденов, експерт по национална сигурностДа считаме, че Митрофанова вече
Коментари Харесай

Отчаяната игра на Кремъл се проваля, ще играе ва банк, за да върне посланика си на бял кон с нов договор за Газпром

Михаил Найденов, специалист по национална сигурност

Да считаме, че Митрофанова към този момент е изпълнила ултиматума си и си е тръгнала. Вероятно ще се качи на самолета дружно с изгонените дипломати и други членове на задачата. Затова през вчерашния ден започнаха да горят архива на посолството. Същевременно, с изтеглянето на дипломатите си от България, Москва уверено навлиза в нашата предстояща лятна предизборна акция.

Кремъл ще играе ва банк - да подтиква русофилските политически фактори, с цел да може посланикът ѝ да се завърне в България на бял кон. И с нов дълготраен контракт с " Газпром ". Затова газовите " доставки " (по-точно неналичието им) ще бъдат употребявани в най-пълна степен като оръжие за хибридно въздействие. Само 43 дипломати и чиновници в България в този момент не устройват Москва, поради функционалностите, които в този момент извършва посолството ѝ. Говорим за несъвместимите с дипломатическия статут. Трудно е обслужването на такава " материална база " с толкоз малко хора...

Играта на Кремъл е обезверена и ще се провали, най-вероятно. Може и да има ново българско държавно управление, за избран период и изборите да се разминат това лято. България няма да клекне отново на " Газпром ". И ще сложи " Лукойл " под надзор. Така че - прелестен полет на Елеонора нон грата и цялата й посолска свита. А дипломатически връзки ще имаме, само че когато Русия се научи да почита България и да зачита суверенитета ни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР