Мигрената може да бъде наистина мъчителна и да сложи живота

...
Мигрената може да бъде наистина мъчителна и да сложи живота
Коментари Харесай

Лекува ли се мигрена с правилно хранене?

Мигрената може да бъде в действителност мъчителна и да постави живота ни на пауза за дни, даже и за седмици. Ако имаме сложена тази диагноза, значи сме наясно, че съответно лекуване няма, а задачата е главно да се предотвратят нейните пристъпи.

Всеки с мигрена знае добре какво може да я провокира, само че от време на време тя идва изцяло неканена и непредвидена. А, става известно, може би още веднъж сами сме я повикали, само че с някои привички, които не считаме за рискови.

Както при множеството здравословни проблеми, и тук се изисква да обърнем по-голямо внимание на начина си на хранене. Защото тялото ни реагира на всичко, което му даваме като гориво. И до момента в който някои храни могат да са отрова, други са същинско лекарство.

Наскоро в медицинското издание BMJ Journals бе оповестена публикация за 60-годишен мъж, който страда от мигрена от 12 години и съумява да се оправи с нея за едвам три месеца, след които повече от седем години няма ужасното главоболие.

И незабавно ще се запитаме по какъв начин. А отговорът е доста елементарен - с промени в метода на хранене. Мъжът е получил няколко съответни рекомендации от лекарите си, които съблюдава прецизно, с цел да се стигне до по този начин мечтаното справяне с мигренозните пристъпи. Ето и какви са те.

Прием на към 150 г тъмнозелени листи зеленчуци всеки ден - като спанак, кейл и кресон. Те би трябвало да са сурови или сварени. Консумация на към литър зелено смути дневно. Ограничаване на приема на пълнозърнести храни, нишестени зеленчуци, масла и скотски протеини, изключително млечни артикули и алено месо.

След като вкарва тези промени в всекидневието си, мъжът даже стопира да пие хапчетата си за мигрена. И резултатът е на разположение, като преди този момент е опитвал да го реализира, ограничавайки приема на шоколад, кофеин, сирена и ядки, само че без резултат, предава .

А създателите на проучването проучват на какво може да се дължи триумфа на измененията в храненето в борбата с мигрената. Листните зеленчуци да вземем за пример са богати на бета-каротин и други хранителни субстанции, които имат противовъзпалителни свойства.

Учените не се наемат да дадат безапелационна гаранция, че с тези рекомендации всеки ще се избави от мигрената, тъй като тя се въздейства от още редица фактори. Но в случай че сме в нейния плен отдавна и нищо до момента не дава резултат, сигурно не ни пречи да си направим този опит, с цел да проверим дали ще бъде сполучлив и при нас. Ако ли не, сигурно няма да ни навреди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР